Hirdetés

Hétköznapi emberek is cseveghetnek a Google elvileg öntudatra ébredt mesterséges intelligenciájával



|

Megnyílt a regisztráció azok számára, akik beszélgetni szeretnének a LaMDA MI-vel.

Hirdetés

Bizonyára még ti is emlékeztek arra a hírre, hogy a Google kirúgta Blake Lemoine-t, az a mérnököt, aki szerint az óriásvállalat mesterséges intelligenciája öntudatra ébred. Nos, most épp ezzel az MI chatbottal beszélgethetnek majd a szerencsés kevesek. 

A Google AI Test Kitchen ugyanis bejelentette, hogy a kiválasztott érdeklődőknek ténylegesen lehetőségük lesz csevegni a LaMDA nevezetű mesterséges intelligenciájával. Persze nem akárkinek: először csak az amerikai androidos felhasználók jelentkezhetnek. Később iOS-ről is lehet majd regisztrálni.

Hirdetés

Nem lehet persze akármiről beszélgetni a LaMDA MI-vel, mivel korábban nem egyszer sült már el rosszul az, ha egy tanuló MI-re ráengedték az internet cseppet sem disztingvált népét. A program során most irányított demókon lehet részt venni, előre megadott témakörökben lehet eszmét cserélni a mesterséges intelligenciával. 

Ilyen demó például az "Imagine It", ahol egy helyet kell megnevezni, és arról lehet beszélgetni, vagy a "List It", ahol valamilyen célt vagy témakört kell megjelölni, az MI pedig le fogja bontani azt hasznos részfeladatokra. A "Talk About It (Dogs Edition)" nevezetű demó pedig nem túl meglepő módon a kutyusokról szól, itt csak kutyákról lehet csevegni - utóbbi modul azt teszteli, képes-e a LaMDA akkor is a témánál maradni, ha beszélgetőpartnere folyamatosan elkalandozik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.