Hirdetés

Hiába az USB-C, nem minden külső akku kompatibilis az iPhone 15-szériával



|

Egy kényelminek szánt funkció zavar be bizonyos power bankek működésébe az új iPhone-oknál.

Hirdetés

Ha az Európai Unió nem lép közbe, az Apple talán az emberiség végnapjaiig ragaszkodott volna a saját Lightning töltőcsatlakozóihoz az iPhone-okon, miközben egy ideje már nemcsak a konkurens termékek elsöprő többsége, de bizonyos Macek és iPadek is az USB-C szabványt alkalmazzák.

Az EU azonban jött, látott és legyőzte a cupertinóiak konokságát, így a nemrég piacra dobott iPhone 15-széria már az univerzális porttal érkezett meg. A helyzet viszont megtévesztő lehet, bizonyos power bankek esetén ugyanis a Type-C formátum sem hozta el a kompatibilitást az almás mobilokkal.

Hirdetés

Nemrég a MacRumors hívta fel rá a figyelmet, hogy egyes felhasználók a portál saját fórumán és a Redditen is arra panaszkodnak, hogy a külső akkujuk nem tölti az iPhone 15-modelleket, vagy a csatlakoztatást követően egyenesen a telefonok  kezdik tölteni a power bankeket. Az érintett típusok köre kifejezetten széles, így nincs részletes lista arról, hogy mely termékekkel van gond.

A hozzászólások alapján a problémát az iPhone 15 visszafelé-töltés funkciója okozhatja, amely azért felel, hogy szükség esetén akár az Apple Watch okosórákba vagy az AirPods fülesekbe is pumpálhassunk némi extra energiát. Az egyik érintett egy Anker PowerCore Slim 10k-val tapasztalta a jelenséget, mire a külső akku gyártója úgy tájékoztatta, hogy csak az USB-A port használatával bírható együttműködésre a két készülék.

A MacRumors szerint aki biztosra akar menni, annak a Power Delivery-szabványra hitelesített power bankeket kell használnia, ezekkel ugyanis az eddigi tapasztalatok alapján gond nélkül felveszi a töltést az iPhone 15-sorozat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.