Hirdetés

Hiába halott, újabb gyomrost kapott a Galaxy Note-széria



|

A Samsung végleg elengedi az egyik utolsó széria kezét.

Hirdetés

A Samsung még jóval a péklapát méretű okostelefonok térhódítása előtt, 2011-ben rukkolt elő az első Galaxy Note-tal, amely akkoriban még valóságos óriásnak számított a maga 5,3 hüvelykes kijelzőjével. A stylusszal kínált mobil végül egy egész sikeres sorozatot indított el, ami még a 7. generáció felrobbanó akkumulátorai miatt kirobbant botrányt is átvészelte.

Az időközben szintén hatalmasra hízott Galaxy S-széria ugyanakkor egyre okafogyottabbá tette a Note létezését, így a 2020-as Note 20 lett a termékcsalád utolsó képviselője. A széria tehát már évek óta halott, de most egy újabb ütést vitt be neki a gyártó.

Hirdetés

A 9to5Google beszámolója alapján ugyanis a Samsung eltávolította a 2019-ben megjelent Galaxy Note 10 és Note 10+ modelleket a Work Scope néven futó támogatási programjából, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy októbertől kezdve már a havi biztonsági frissítéseket sem kapják meg az érintett készülékek, így kifejezetten kockázatos lehet a további használatuk.

A Note 10-széria eredetileg az Android 9-cel került boltokba, a koreaiak pedig még az Android 12-t (2021) is leszállították rá, onnantól viszont nem esett át további főverzió-frissítéseken. Az azóta eltelt években a havi biztonsági javítások tartották életben Note 10-et és a Note 10 Lite-ot, a Samsung döntése azonban most ennek is véget vet.

Ezzel pedig a 2020-ban megjelent jóárasított variáns, a Galaxy Note 10 Lite, valamint az ugyancsak 2020-as Note 20 és Note 20 Ultra lettek a dicsőbb napokat is megélt termékcsalád utolsó "élő" képviselői. Akinek hiányzik a Note-széria, az jobb híján a Galaxy Ultra-modellekkel vigasztalódhat, amelyek a kivezetésével támadt rést is igyekeznek bepótolni a kínálatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.