Hirdetés

Hiába keresed az Androidot a Nokia legújabb telefonjain



|

Csak a legfontosabb dolgokra koncentrál a megfizethető Nokia 130 és a Nokia 150.

Hirdetés

A jelenlegi évezred kezdeti éveitől fogva egyre nagyobb szerep jutott az okostelefonoknak, a valódi forradalom viszont csak az iPhone 2007-es megjelenésével robbant ki, melynek következtében gyorsan és jelentősen visszaszorult a hagyományos, avagy "buta" modellek iránti kereslet.

Ez azonban korántsem jelenti, hogy már senki sem vásárol ilyen készülékeket: a kategória a várakozások szerint még 2023-ban is 11 milliárd dolláros bevételt fog generálni, a piacon pedig olyan szereplők versengenek, mint a Samsung, a Panasonic vagy az immáron a HMD Globalhoz tartozó Nokia. Az utóbbi most két friss modellel is előrukkolt, amelyek méltók lehetnek a célközönség figyelmére.

Hirdetés

A Nokia 150 és a Nokia 130 egyaránt 2,4 hüvelykes QVGA kijelzővel, valamint egy cserélhető 1450 mAh-s akkumulátorral támadnak, ami ezeknél az apróságoknál 30 órás készenléti és 20 órás beszélgetési időt jelent. Ezenfelül mindkét készülékben van 3,5 mm-es jack dugó és Micro USB (1.1) csatlakozás, a szórakozásról pedig a márkánál elengedhetetlen Snake játék, valamint a beépített FM rádió és az MP3-lejátszás hivatott gondoskodni.

Az utóbbi fájlok tárolására a mindössze 4 MB-os belső memória ugyan szűkösnek bizonyulhat, de a microSD formátummal akár 32 GB-ig bővíthetjük a kapacitást. Nagyrészt tehát azonos tudású modellekről beszélünk, a Nokia 150 esetében viszont egy 0,3 MP-es VGA kamerát is kapunk, amit a bátrabbak akár éjszakai is igénybe vehetnek, hála a lencse mellett virító LED-vakunak.

A Nokia 130 sötétkék és arany, a Nokia 150 pedig fekete, cián és piros színekben választható. Az árat és a hivatalos megjelenési dátumot ugyan cikkünk írásáig nem közölte a gyártó, de a 150-es kiadás korábbi változata 15 ezer forintért kapható, így a frissített verzió sem kerülhet majd nagyságrendekkel többe ennél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.