Hirdetés

Hiába minden, az emberek nem kérnek a Windows 11-ből



|

Továbbra sem festenek jól a két éve elérhető operációs rendszer felhasználói statisztikái.

Hirdetés

2021 nyarán a Microsoft nagy reményekkel leplezte le a Windows 11-et, amely mindenekelőtt a macOS-re hajazó, modernizált kezelőfelületével és a felturbózott alkalmazásaival igyekszik rávenni az embereket a 2015 óta elérhető Windows 10 leváltására.

Az új generációs rendszer végül 2021 októberében jelent meg, ám a szigorú gépigénye és a kezdeti stabilitási gondjai miatt hamar rossz híre lett, a redmondiak pedig azóta is küzdenek a lassú elterjedésével. A második születésnaphoz közeledve érdemes vetni egy pillantást a legfrissebb, nem éppen biztató statisztikákra.

Hirdetés

A Statcounter nemrég frissítette a Windows operációs rendszerek piaci részesedésére vonatkozó adatait, amely alapján a nagyközönség továbbra sem lelkesedik a Windows 11-ért, mivel csupán a Microsoft platformjával üzemelő számítógépek 23,61%-án fut a legfrissebb rendszer. Ehhez képest a Windows 10 71,64%-os jelenléttel dominál, miközben a Microsoft már a hivatalos forgalmazását is beszüntette.

Hasonlóan beszédes a Steam Áruház legújabb, szeptemberi felmérése is. Habár a játékosok körében eddig ha lassan is, de folyamatosan nőtt a Windows 11 befogadása, az előző hónapban megfordult a trend, és -1,79%-os csökkenést könyvelt el az operációs rendszer. Ennél még a teljesen halott Windows 7 is erősebb időszakot produkált, ez ugyanis valahogy 0,21%-kal növelte a jelenlétét.

Mindent összegezve tehát hiába telt el már két év a Windows 11 rajtja óta, a platform nem tudott mély nyomot hagyni a piacon, és nehéz elképzelni, hogy ennyi idő után mivel lehetne változtatni a helyzeten. Annyi bizonyos, hogy a Windows 10 támogatása még egészen 2025 október 14-ig szól, így semmi sem sürgeti az előző generációs rendszer felhasználóit, hacsak nem zavarja őket, hogy már nem kapnak funkciófrissítéseket.

Eközben pedig a pletykák már arról szólnak, hogy valamikor 2024-ben már be is futhat a Windows 12, amivel a Microsoft egy újabb kísérletet tehet a generációváltás végrehajtására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.