Hirdetés

Hiába minden: egyre lassabban jönnek az androidos frissítések



|

Bár az Android P első előzetese már megjelent, a tavaly augusztusi Oreo sok jelenlegi zászlóshajóra még el sem jutott.

Hirdetés

A Google nemrég kiadta az Android P első előzetesét, amelyről mi is részletesen beszámoltunk. Mindez remek hír, azonban arra is remek alkalom, hogy átgondoljuk a frissítések helyzetét. 

Hirdetés

Az Android Oreo végleges verziója 202 napja jelent meg, ennek ellenére sok jelenlegi zászlóshajóra a mai napig nem jutott el. Amerikában például sem a Samsung, sem az LG csúcskészülékeire. 

Az Android Intelligence legutóbbi összeállítása az androidos rendszerfrissítéseket vizsgálta, és arra jutott, hogy a helyzet egyre csak rosszabbodik a nagy ígéretek ellenére. A grafikon egyértelműen mutatja, hogy a nagy mobilgyártók számára egyre több és több időbe telik a rendszerfrissítéseket közzétenni. Az egyetlen kivétel a Google, amely az új Android kiadása után szinte azonnal frissíti a saját készülékeit. 

A Google a Project Treble segítségével végleg megoldaná a problémákat: elegendő a rendszer magját cserélni, a gyártóknak nem kell az egyedi kezelőfelületet teljesen áttervezniük a frissítés kiadásához. Sajnos a Project Treble csak a gyárilag Oreo rendszerrel megjelenő készülékeken él, azoknál nem, amik Oreóra frissülnek. 

A Samsung Galaxy S8-as készülékek frissítése több régióban is elindult, majd rövid leállás után tovább folytatódott - nem mindenhol érhető el viszont még rájuk az Oreo (és a Galaxy Note 8-ra sem). Az LG G6 és V30 készülékek tulajdonosainak szintén várniuk kell. Az HTC és a Motorola már frissített, de az utóbbi a 2016-os csúcskészülékeire az ígéretek ellenére sem hozta el még az Oreót. 

Némi jó hír azért, hogy bár a statisztika a Sony, a Huawei és a Nokia csúcsmodellekkel nem foglalkozott, azokra már van Oreo. Az mindenesetre továbbra is igaz, hogy aki naprakész Androidot szeretne (és erre nem várna hónapokat), annak a Google Pixel szériája marad az egyetlen választás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.