Hirdetés

Hiába tagadják, már biztosan jön az új Steam Deck



|

Hivatalos forrás árulkodik a gépről, ami egy ponton egészen biztosan frissíteni fogja a korábbi konstrukciót.

Hirdetés

A tavaly februárban piacra dobott Steam Deck a rajt idején még megsüvegelendő teljesítményt nyújtott a handheld formátumhoz képest, azóta viszont eltelt több mint egy év, plusz megjelent a valamivel erősebb ASUS ROG Ally is, így természetes, hogy az emberek fantáziáját egyre jobban mozgatja egy izmosabb Steam Deck gondolata.

A gyártó Valve egyik munkatársa néhány hete kategorikusan tagadta, hogy a közeljövőben előrukkolnának egy ilyen géppel, ez azonban még nem jelenti, hogy egyáltalán nem kapunk új Steam Decket.

Hirdetés

Erről először egy dél-koreai hatósági bejegyzés árulkodott, amely egy titokzatos "Model 1030" nevű eszköz helyi engedélyeztetését jelezte az előző hónapban. Akkor még úgy tűnt, hogy ez nem egy Steam Deck lesz, nemrég viszont a The Verge beszámolója alapján az amerikai FCC (Federal Communications Commission, Szövetségi Kommunikációs Bizottság) adatbázisában is feltűnt a termék, a táblázat pedig egyértelműen Steam Deckként azonosítja.

A koreai bejegyzést is kiszúró Brad Lynch ugyancsak rápillantott az FCC információira, és azt szűrte le, hogy az 1030-as modellszámú frissítés egészen biztosan tartogat egy új, Wi-Fi 6E (6 GHz) kompatibilis hálózati kártyát. Hogy emellett milyen újdonság bújik még a burkolat alatt, vagy hogy egyáltalán történt-e egyéb fejlesztés, az egyelőre nem ismert.

Abból, hogy Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is engedélyeztették a hardvert, arra következtethetünk, hogy egy globális forgalmazásra szánt termékről van szó, még ha ezt két ország alapján nem is tekinthetjük garantáltnak. Hogy mikor jelentik be a Steam Deck-revíziót, az egyelőre rejtély, és persze az sincs kizárva, hogy csak egy csendes frissítés elé nézünk, aminek még egy közleményt sem szán a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.