Hirdetés

Hiánypótló funkcióval bővül Magyarországon a Google Maps



|

Egyelőre nem a legjobb megoldás, ettől függetlenül sok ember életét könnyítheti meg az újítás.

Hirdetés

Ugyan sok vita övezi a témát, vitathatatlan, hogy hatalmas teret kezdett hódítani magának a biciklis kultúra az elmúlt időszakban. Ez természetesen Budapesten is meglátszik, számtalan utcát kétirányúsítottak kerékpársávval és a két keréken közlekedők már több forgalmas fővárosi útvonalon is saját sávot élvezhetnek.

Ezek fényében talán az egyetlen említésre méltó kritika egy jó navigáció hiánya volt, viszont ez is csak mostanáig.

Hirdetés

A Google Mapben mától hivatalosan is elérhető a kerékpáros tervező, ami ugyan még közel sem tökéletes, már most szuper kiindulás lehet annak, aki ezt a közlekedési eszközt választja. Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos így nyilatkozott a témával kapcsolatban:

"Közel 3 éves előkészület után végre elindul Magyarországon is a Google Térképen a kerékpáros útvonaltervezés, melyhez az adatbázist a Magyar Közút és Budapest Közút szolgáltatta. A környező országok közül egyedül Ausztriában működik ez a funkció" - írja a Telex.

A Magyar Kerékpárosklub első tapasztalatai alapján a szoftver még sok finomhangolást igényel, ennek ellenére mégis jelentős előrelépésnek számít.

Ti szoktatok biciklivel közlekedni, vagy más eszközzel szerettek utazni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.