Hirdetés

Hiba az Edge-ben: a Google jól kitolt a Microsofttal



|

A Google azelőtt tett közzé mindent egy biztonsági résről, hogy a Microsoft javíthatta volna a böngészőt.

Hirdetés

A Google Project Zero részlege más cégek termékeiben szokott hibákat és biztonsági réseket keresni, méghozzá igen hatékonyan. Ezúttal egy közepesen súlyos biztonsági résre hívta fel a figyelmet az óriás, a Microsoft Edge böngészőjével kapcsolatban. A sérülékenységet először még tavaly novemberben fedezték fel. 

Hirdetés

A problémát alapvetően az jelenti, hogy a Microsoft Edge miként kezeli a kódvégrehajtást. A hibának köszönhetően egy hacker képes megkerülni a böngésző biztonsági funkcióit, és kártékony kódot helyezni a memóriába a megcélzott számítógépeken. 

A Project Zero csapat alapvetően 90 napot ad a cégeknek, hogy a hibák felfedezése után javítsák azokat. Ennek megfelelően novemberben értesítették a Microsoft embereit, majd egy 14 napos extra határidőt is adtak. A Microsoft lecsúszott erről, ugyanis mint kiderült, a hiba jóval összetettebb, mint gondolták. 

Mivel azonban a sérülékenység még nem lett kijavítva, a Google úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza

A Microsoft valószínűleg nem lesz túl boldog a Google döntésétől, ráadásul a múltban többször okozott már a redmondi csapatnak kellemetlenséget az, ahogyan a Google kezeli ezeket a jelentéseket és felfedezéseket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.