Hirdetés

Hide the Pain Haroldból is NFT lesz, te is segíthetsz létrehozni



|

A magyar mémsztár művészeket keres a Hide the Pain Harold tokenek megtervezésére.

Hirdetés

Már több mint 10 éve annak, hogy egy kissé erőltetetten mosolygó idős urat ábrázoló stockfotó berobbant az internetes mémkultúrába, s ezzel megszületett Hide the Pain Harold, a fájdalom elnyomásának nemzetközileg elismert digitális szimbóluma.

A kép főszereplője, a nyugdíjas villamosmérnök Arató András azóta igazi celebbé vált, egy PR-akció keretében még a Manchester Cityvel is együttműködött, hamarosan pedig a saját NFT-je, azaz nem helyettesíthető tokene arca lesz.

Hirdetés

A Facebookon jelent meg egy felhívás, mely szerint a világon bárhonnan 10  művészt keresnek, akik megtervezik a 10 db Hide the Pain Harold NFT-t. A HVG kérdésére Pető Dzenkó, Arató menedzsere elmondta, hogy még nem döntötték el, hogy melyik platformon hozzák létre a tokeneket, de az alkotások fizikailag is a vásárlókhoz kerülnek, illetve a legújabb elvárásoknak megfelelően extra szolgáltatásokat is tartogatnak majd.

Pető szerint a felhívás remek alkalom a művészeknek az ismertségük növelésére. Nem Hide the Pain Harold az első mém, akiből NFT-t faragnak, az utóbbi években Bad Luck Brian, Scumbag Steve, Disaster Girl és más klasszikus figurák is így találtak gazdára, nem is csekély összegekért. A rekordot a Doge nevű kutyás mém tartja, amit tavaly nyáron 4 millió dollárért sikerült eladni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.