Hirdetés

Hillary Clinton: Amerika nem készült fel a mesterséges intelligenciára



|

Clinton szerint a digitális megfigyelés és a magánszféra megszűnése mellett nagy probléma lesz a munkanélküliség is.

Hirdetés

Hillary Clinton arra figyelmeztet, hogy Amerika teljes mértékben felkészületlen a mesterséges intelligencia társadalmi és gazdasági hatásaira. Egy interjúban a legutóbbi könyvéről beszélt, amikor kitért rá, hogy a mesterséges intelligencia (AI) korába száguldunk, mindez pedig hatással lesz arra, hogyan élünk, gondolkozunk és viszonyulunk egymáshoz. 

Hirdetés

Clinton arra emlékeztet, hogy sok nagy ember - mint Bill Gates, Elon Musk vagy Stephen Hawking - újra és újra felhívja a figyelmet az AI jelentette veszélyekre és arra, hogy az nem feltétlen a barátunk. 

Szerinte az egyik nagy problémát a digitális nyomkövetés és megfigyelés okozza majd: mindent tudnak majd rólunk, amit valaha leírtunk, kimondtunk, megosztottunk (bár sok kormányzat ilyen téren korábban is jól állt, most sokkal nagyobb fokozatba kapcsol a megfigyelés). A másik problémás területnek a munkaerő-piacon várható automatizálást látja. Szerinte még Amerika sincs felkészülve arra, hogy a sofőrök, futárok, kézbesítők és taxisok millióval mi lesz, ha egyszerre mind állás nélkül maradnak. 

A szakértők szerint egyébként az automatizálás minden ágazatot érint majd, még az ügyvédeket és könyvelőket is. Azt nehéz megtippelni, hogy mennyire hosszantartóak lesznek a hatások, de mindenki egyetért abban, hogy a probléma több figyelmet érdemel. 

Amerikának eközben újabb fájó pont, hogy a szakemberek szerint Kína hamarosan megelőzi a mesterséges intelligencia fejlesztése terén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.