Hirdetés

Hivatalos: ekkor jön az Apple Vision Pro headset



|

Az Apple végre elárulta, hogy mikor kerül boltokba az AR/VR headsete.

Hirdetés

Távoli emlék már az Apple tavaly júniusban megrendezett fejlesztői konferenciája, amikor is az évek óta keringő pletykákat beigazolva a cupertinóiak leleplezték a kibővített- és virtuális valóság-funkciókkal is bíró Vision Pro headsetet. A bemutató viszont csak kóstoló volt, a tényleges megjelenést valamikor 2024 elejére jósolta a cég.

Habár az ősz során felröppent egy arra vonatkozó híresztelés, hogy a forgalmazást akadályozó szervezési gondok miatt csúszhat a rajt, a nemrég nyilvánosságra hozott dátum tartja magát az eredeti ígérethez.

Immár ugyanis hivatalos, hogy az Apple  január 19-től fogadja a Vision Pro előrendeléseit, február 2-án pedig az árusítás is elindul. Fontos, hogy a forgalmazás csak az Egyesült Államokra érvényes, míg más régiókban valamikor a későbbiek során várható az eszköz debütálása.

Hirdetés

Korábban ugyan volt arról szó, hogy a terméket csak a gyártó fizikai üzleteiben, időpont-egyeztetéssel lehet beszerezni, de a mostani közlemény azt írja, hogy az online felületen is árulni fogják.

"Elérkezett a térbeli számítástechnika korszaka. Az Apple Vision Pro a valaha készült legfejlettebb szórakoztatóelektronikai eszköz. Forradalmi és varázslatos felhasználói felülete újradefiniálja majd azt, ahogyan kapcsolódunk, alkotunk és felfedezünk.

- méltatta az újdonságot az Apple vezérigazgatója, Tim Cook. A két micro-LED lencsével,  M2 + R1 chipekkel, 12 kamerával és 256 GB tárhellyel érkező headset ára adók nélkül 3499 dollár, vagyis közel nettó 1,3 millió forint, aki pedig olvasó vagy orvosi lencsét is igényel, annak 99 vagy 199 dollárt kell ráfizetnie a ZEISS által szállított kiegészítőkért. A borsos árért cserébe itt az Apple legalább nem spórol a kiegészítőkkel, a dobozba ugyanis az illeszkedést segítő Light Seal betétek, két különböző pánt (Solo Knit és Dual Loop), valamint USB-C kábel+töltő és egy tisztítókendő is kerül. 

Ami pedig az eszköz funkcióit illeti, a hangsúly természetesen a tartalomfogyasztáson van, így a headseten futó VisionOS operációs rendszer a rajttól kezdve támogatja a legnagyobb streaming-szolgáltatókat és az App Store 250 játékához kínál hozzáférést, de mindezen túl produktivitási alkalmazások is rendelkezésre állnak, az "Environments" funkcióval pedig látványos virtuális tereket járhatunk be, köztük nemzeti parkokkal és a Hold felszínével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.