Hirdetés

Hivatalos: ekkor tartják az Apple következő nagy rendezvényét



|

A régen pletykált VR headset és új Macek is bemutatkozhatnak az idei WWDC23 konferencián.

Hirdetés

Az általában jól értesültnek bizonyuló Mark Gurman, a Bloomberg elemzője még februárban számolt be róla, hogy tudomása szerint ismét csúszott az Apple évek óta készülő AR/VR headsetjének fejlesztése, ezért a tervezett tavaszi leleplezés helyett a nyári WWDC fejlesztői konferencián fogják megvillantani az eszközt.

Idén így most a szokásosnál is nagyobb várakozás övezi az eseményt, amely egyébként  többnyire az almás cég következő generációs operációs rendszerei körül szokott forogni, de olykor új termékeket is lelepleznek rajta: tavaly például itt mutatkozott be az M2 SoC, valamint a frissített MacBook Pro és a 15 hüvelykes MacBook Air.

Hirdetés

Hogy mit hoz az idei műsor, arról még csak találgatni lehet, a dátum viszont nem titok többé, az Apple ugyanis hivatalos közleményben kürtölte világgá, hogy az idei évben június 5. és 9. között esedékes az összejövetel. A WWDC23 néven emlegetett konferencia alapvetően online zajlik, ám a tavalyi felvonáshoz hasonlóan ezúttal is tartanak egy személyes részvételt igénylő összejövetelt az Apple Parkban, a vállalat főhadiszállásán.

A cupertinóiak azt ígérik, hogy ez lesz a "legnagyobb és a legizgalmasabb" az 1983 óta megrendezésre kerülő WWDC-k történetében, így meglehet, hogy végül valóban megmutatják nekünk az állítólag Reality Pro néven érkező AR/VR headsetet. Erre utalhat a fent látható hivatalos plakát is, ami egyesek szerint a headset lencséit próbálja ábrázolni, másokat viszont egyszerűen csak az Apple Parkban található szivárvány boltívre emlékeztet.

Akárhogy is alakuljanak a WWDC23 hardveres bejelentései, az új operációs rendszerek egész biztosan benne lesznek a programban, s ha hihetünk Gurman legfrissebb jelentésének, az iOS 17-et imádni fogja a közönség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.