Hirdetés

Hivatalos: így nehezíti a jelszavak megosztását a Netflix



|

A streaming szolgáltató részletezte a profilmegosztás elleni intézkedéseit.

Hirdetés

Az egyre bővülő konkurenciával versengő Netflix tavaly több negyedévet is az előfizetői táborának csökkenésével zárt, a tűzoltás jegyében pedig egy sor intézkedést hajtott végre a költségcsökkentő leépítésektől a reklámokkal támogatott csomag elindításán át a jelszómegosztás elleni intézkedések beharangozásáig.

Az utóbbit különböző módokon tavaly már több országban is tesztelték, most pedig világszerte hivatalossá vált, hogy miként is működik majd a dolog, miután a Netflix frissítette az  erre vonatkozó hivatalos tájékoztatását.

Hirdetés

A piacvezető streaming szolgáltató meglátása szerint a több, nem egy háztartásban élő ember által közösen használt fiókok komoly bevételkiesést okoznak, ezért eljött az idő, hogy mindenki saját előfizetésre váltson. Az új rendszer alapja a fiókokhoz megadott lakcím lesz, vagyis csak azok számíthatnak kellemetlenségekre, akik egy attól eltérő földrajzi helyről használnák tartósan a szolgáltatást.

"Ha a háztartásodon kívüli eszközről jelentkezik be valaki a fiókodba, vagy ha tartósan hozzáfér valaki a fiókodhoz, megkérhetünk rá, hogy igazold az adott eszközt, mielőtt használhatnád a Netflix szolgáltatás eléréséhez, vagy válts Netflix háztartást. Ezt azért tesszük, hogy megerősítsük, hogy a fiókot használó eszköz jogosult rá.

- áll a Netflix frissített szabályzatában. A leírás alapján tehát ha a Netflix háztartáshoz nem társított eszközről történik bejelentkezés, vagy ha valaki hosszabb ideig a fiókhoz társított háztartáson kívülről fér hozzá a tartalmakhoz, a platform megkéri rá a profil tulajdonosát, hogy igazolja a kérdéses adott eszközt, mielőtt használhatja azt a Netflix nézéséhez. A streaming szolgáltató ilyenkor egy 4 számjegyű kódot küld az előfizetői fiók tulajdonosának, amit 15 percen belül meg kell adni a gyanúsnak ítélt eszközön. Ezzel azonban nincs vége, az üzemeltető szerint időnként szükség lehet az eszközök ismételt igazolására.

Fontos, hogy azoknak, akik az előfizetéshez kapcsolt elsődleges eszközükkel utaznak, a háztartásukon kívüli címekről sem kell majd a hitelesítéssel bajlódniuk. A Netflix azt is elárulta, hogy az ellenőrzés során olyan információkat használ, mint az IP-címek, az eszközazonosítók és a Netflix fiókba bejelentkezett eszközök fióktevékenysége.

A profilmegosztás leírásában ugyan nem leltük nyomát ennek, de a 9to5Mac beszámolója szerint a tartalmak zavartalan élvezetéhez 31 naponta legalább egyszer be kell majd jelentkeznünk az előfizetéshez társított háztartás Wi-Fi hálózatára az elsődleges eszközünkről, a feljebb említett ellenőrző kódok pedig csak hét egymást követő napon át biztosítanak hozzáférést a szolgáltatáshoz.

Az egyelőre nem tiszta, hogy a Netflix elkezdte-e már betartatni az új szabályokat, de a szerkesztőségünk által megkérdezett magyar jelszómegosztók eddig nem tapasztaltak zavarokat a hozzáférésükben. A platform egyben emlékeztet, hogy aki a változás hatására saját előfizetést indítana, az a korábban elérhetővé tett áthelyezés (Profile Transfer) funkcióval könnyedén átviheti az eddigi profilját egy friss fiókra.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.