Hirdetés

Hivatalos: ismét Nokia telefonokat fognak gyártani Magyarországon



|

A HMD Global hónapokig titokban tudta tartani az új vállalati Nokia, az 5G-s XR21 gyártásának helyszínét.

Hirdetés

A Nokia, finnek nemzeti techcége márkanevét használó HMD Global fél éve jelentette be, hogy gyártását részben Európába telepíti át. A vállalat a biztonsági és a fenntarthatósági aggályokat kezelendő tette le a voksát a helyben készült hardverek mellett, szabad utat engedve így az első, Európában gyártott okostelefonnak. A gyártás biztonságára hivatkozva nem hozta korábban nyilvánosságra annak pontos helyét.

Ennek a titkolózásnak vetett véget a gyártó cég és közölte, Magyarországon található az egyik üzem, ahol az új Nokiák készülnek. Azt még nem tudni, hogy hol, de további üzemekben is folyik majd összeszerelés Európában.

Hirdetés

Az új típus az XR21 nevet viseli majd, és limitált kiadásban "Frosted Platinum" színváltozatban is elérhető lesz. Ez tulajdonképpen szinte megegyezik az év elején bemutatott XR21-gyel, azzal az apró különbséggel, hogy a kontinensen készült, ami így a cég közlése szerint egy magasabb szintű biztonsági garanciát jelenthet a leendő tulajdonosoknak, amit a testreszabott szoftverek és egyéb biztonsági funkciók szavatolnak.

A Nokia online áruházában az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Ausztria, Hollandia, Belgium, Spanyolország, Olaszország és Finnország területéről vásárolható meg 30, az összesen 50 példányban gyártott limitált kiadású, gravírozott, sorszámmal ellátott készülékből 699 eurós áron (272 000 forint). Később a standard változat lesz Európa-szerte elérhető fekete színben 649 euróért (253 000 forint).

A cég ígérete szerint minden Európában készült okostelefont szigorú szoftver- és malware-teszteknek vetnek alá, az adatokat pedig biztonságos európai szervereken tárolják majd. Ahogy azt a brandtől megszokhattuk, most is strapabíró készülékkel lép piacra. Az IP69K-minősítéshez híven a telefon bizonyítottan nagy fokban ellenáll a víznek, a pornak, a hőnek és az egyéb direkt fizikai behatásoknak.

A HMD a fentieken felül fenntarthatóság szempontjából is szeretett volna nagyot villantani. A készülék 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból készült, az akkumulátor pedig aminek üzemideje mindig is legendásan jónak számított, két napig is bírja fokozott igénybevétel mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.