Hirdetés

Hivatalos: ősszel jön a Windows 11 nagy frissítése



|

Könnyen lehet, hogy ez lesz az aktuális operációs rendszer utolsó nagy update-je.

Hirdetés

A Steam Áruház legfrissebb statisztikái alapján még mindig csak a játékosok 35,75%-a használja a Windows 11-et, a szélesebb közönségben pedig valószínűleg ennél is alacsonyabb a 2021-ben megjelent platform elterjedtsége.

Nem csoda, hogy a pletykák már a  jövőre érkező Windows 12-ről szólnak, amely tiszta lappal indíthat a felhasználók kegyeinek meghódításáért, addig azonban a korábbi menetrend alapján még biztosan kapunk egy nagyobb frissítést a Windows 11-hez is.

Hirdetés

A Microsoft pedig a napokban hivatalosan is erősítette a dolgot, bejelentve, hogy a 23H2 néven érkező csomag valamikor az ősz során fog befutni, illetve hogy 2024 második felétől elindítják az aktuális operációs rendszer hosszú távú biztonsági támogatást élvező LTSC (Long-Term Servicing Channel) verzióját is.

A Windows 11 23H2-es update lehetséges változtatásaira a Windows Insider tesztprogramban gyűrhető újdonságokból következtethetünk. Ilyen például az új, tabekkel turbózott Fájlkezelő, az RGB-fények univerzális kezelésére szolgáló Dynamic Lightning funkció, a teljes újratelepítést megspóroló helyreállítási lehetőség, valamint a két éve beígért 3D-hatású emojik. Ha érdekel a teljes lista, ebben a cikkben gyűjtöttük össze a legvalószínűbbnek ígérkező módosításokat.

A 23H2 kapcsán a redmondiak azt is elárulták, hogy a frissítés előre le fog töltődni a jelenlegi, 22H2-es verziót futtató rendszerekre, a tényleges megjelenésekor pedig egy engedélyező csomag (eKB) aktiválja az új funkciókat, közzétéve az operációs rendszer új verziószámát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.