Hirdetés

Hivatalos: tényleg jön az Intel bányászatra szánt chipje



|

A cég azt ígéri, hogy ezzel nem veszik el a kapacitást a többi termék gyártásától.

Hirdetés

A Tom's Hardware nagyjából egy hónapja szúrta ki, hogy a februárban esedékes ISCC (International Solid-State Circuits Conference) keretében az Intel egy alacsony energiafogyasztású, kifejezetten kriptobányászatra szánt chipet mutathat be Bonanza Mine néven.

Eddig nagy volt a hallgatás a hír körül, ám a pletykát végül nemrég maga az Intel grafikai megoldásokért felelős alelnöke, Raja Koduri is megerősítette a gyártó weboldalán megosztott hivatalos közleményben.

Hirdetés

A tájékoztató szerint a kriptobányász chip még az idén befut, és 1000x hatékonyabb lehet a watt-arányos teljesítmény tekintetében, mint a hagyományos, SHA-256 alapú bányászatra szánt GPU-k. Az Intel azzal igyekszik megnyugtatni a chiphiány miatt aggódókat, hogy a dedikált erőforrás egy apró lapka formájában érkezik, így a gyártása nem vonja majd el a kapacitást a meglévő termékektől, vagyis a processzoroktól és a szintén 2022-ben érkező Arc-videokártyáktól.

Az elköteleződés mértékét mutatja, hogy a cégen belül már egy külön csoport foglalkozik a blokklánc-technológiához szánt hardverekkel, a kékek pedig már több ügyfelet is szereztek, melyek közül az Argo Blockchaint, a BLOCK-ot és a GRIID Infrastructure-t említi a közlemény. Az Intel azt is megerősítette, hogy az ISCC-n árulják majd el a részleteket. Erre február 20. és 28. között kerül sor, tehát nem kell már sokat várni a leleplezésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.