Hirdetés

Hivatalos weboldalon böngészheted a nyilvánosságra hozott UFO-jelentéseket



|

Központi weblap segíti a nyilvánosság tájékozódását az ismeretlen repülő objektumok kapcsán.

Hirdetés

Az Egyesült Államok kormánya tavaly nyáron hozta létre az All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) nevű hivatalt, amely a Védelmi Minisztérium ernyője alatt igyekszik felderíteni a hivatalosan azonosítatlan légi jelenségeknek (Unidentified Aerial Phenomenon, UAP) hívott, nemzetbiztonsági kockázatként kezelt repülő objektumokkal kapcsolatos észleléseket.

A hatóság működését megalapozó törvény értelmében az AARO-nak a nyilvánosság tájékoztatásáról is gondoskodnia kell, ezért a hivatal most elindított egy weboldalt, amelyen szabadon böngészhetjük az "UFO-aktákat".

Hirdetés

A www.aaro.mil címen elérhető felület azokról az UAP-esetekről fog információkat közölni, amelyeket már megoldottak és nem titkosak többé. Az archívumban leírások, fotók és videók is közzétételre kerülnek, itt gyűjtik össze a témával kapcsolatos közleményeket és jelentéseket, valamint egyebek mellett egy gyakori kérdések szekció is az érdeklődők rendelkezésére fog állni.

"Ez a weboldal az AARO-val és az UAP-kkel kapcsolatos valamennyi, nyilvánosan elérhető információ egyablakos gyűjtőhelyeként fog szolgálni, az AARO pedig rendszeresen aktualizálni fogja a legfrissebb tevékenységeivel és megállapításaival, amint engedélyezésre kerül az új információk nyilvánosságra hozatala."

- írja a Védelmi Minisztérum közleménye. A webes platform még az ősz folyamán egy jelentési funkcióval is bővül, amelyen keresztül az amerikai kormány alkalmazottai, beszállítói és az amerikai programokat ismerő szolgálati tagok is bejelenthetik a saját észleléseiket, a későbbiek során pedig nem részletezett további személyek is jogosultak lesznek a AARO értesítésére.

Az UFO-láz 2021 óta dúl az Egyesült Államokban, miután a kormány intézkedése nyomán a Pentagon elkezdte nyilvánosságra hozni a megmagyarázatlan légi észlelésekkel kapcsolatos aktáit. Az első körben 144, majd 500 UAP-jelentés került nyilvánosságra, nemrég pedig egy kongresszusi meghallgatást is tartottak az ügyben, ahol egy szivárogtató azt állította, hogy lezuhant földönkívüli űrhajók és azok utasainak maradványai is az USA birtokában vannak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.