Hirdetés

Hivatalosan is halott a Windows 10X



|

A Microsoft megerősítette, hogy nem fejlesztik tovább az eredetileg két kijelzős eszközökbe szánt sallangmentes operációs rendszert.

Hirdetés

Egyes gyártók nagy fantáziát láttak a dupla kijelző eszközökben, 2020-ban a Microsoft is elkezdett dolgozni a saját hardverein, a pandémia berobbanása után azonban halasztani kellett a megjelenést, a Surface Neo így legjobb esetben is az idei év végén debütálhatott volna.

A redmondi cég műhelyében egy direkt ilyen eszközökre szánt, fölösleges feature-öktől mentes, egyszerűsített interfészt kínáló operációs rendszer is készült, amit aztán újrapozícionáltak, így a hétköznapi laptopok is megkaphatták volna. Ez azonban mára a múlté.

Hirdetés

"Ahelyett, hogy a Windows 10X névre keresztelt új rendszert bevezetnénk a piacra 2021-ben, ahogy eredetileg terveztük, inkább felhasználjuk az elmúlt időszakban szerzett tudást, hogy a 10X technológiai újításait a Windowsba és más termékekbe integráljuk."

- mondta John Cable, a vállalat egyik vezetője. Ezek egy része már fel is bukkant, legyen szó applikáció konténerekről, hangvezérléses gépelésről, vagy a felújított érintőkijelzős billentyűzetről. A Microsoft továbbra is elkötelezett amellett, hogy ahol van értelme a 10X technológiának, ott bevezessék a tervezett újításokat, legyen szó szoftveres vagy hardveres megoldásokról, de a korábban említett Surface Neóról valószínűleg le kell mondanunk.

A következő nagy Windows frissítés valamikor októberben érkezik majd, ami komoly vizuális változásokat hozhat az operációs rendszerbe, javítja majd a többmonitoros applikáció-vezérlést, a Bluetooth hangvezérlést, és végre bekerülnek olyan extrák is, mint az Xbox Auto HDR megoldása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.