Hirdetés

Hivatalosan is megérkeztek a Samsung megfizethető mobiljai



|

A kategóriához képest lenyűgöző kameratechnika, valamint a környezeti fényviszonyokhoz igazodó kijelző jellemzi a Samsung Galaxy A55 5G és A35 5G mobilokat.

Hirdetés

A Samsung, ami köztudottan az egyik legnépszerűbb telefonmárka az androidosok között, most dobta piacra a középkategóriás vonalat képviselő A szériájának két vadonatúj darabját. A gyártó jó szokásához híven ezúttal is számos új, innovatív technológia beépítésével igyekszik elnyerni a potenciális vásárlók kegyeit.

A frissen megjelenő Galaxy A55 5G és A35 5G, mindamellett, hogy egy sor új kamerafunkcióval rendelkeznek, a biztonsági funkciók tekintetében is kitesznek magukért a Knox Vault-nak köszönhetően. Ez az első alkalom, hogy ezt a hardveralapú biztonsági és hamisításálló biztonsági megoldást középkategóriás készülékbe is beépítette a Samsung.

Egy másik vonzó újdonság a széria új darabjaiban a Vision Booster technológiával ellátott kijelző, aminek segítségével az aktuálisan mutatott kép mindig igazodik a külső fényviszonyokhoz.

Hirdetés

A Galaxy A55 5G a továbbfejlesztett Nitography, vagyis az éjszakai felvétel funkció jóvoltából gyenge fényviszonyok közt is képes tiszta és élénk fotók készítésére. Ez egy szembetűnő előrelépés az elődjeihez képest. Ebben a funkcióban a márka AI-alapú képjelfeldolgozója (ISP) is segíti.

A két készülék ebben a szegmensben is megkapott olyan funkciókat, melyekkel korábban csak a csúcskategóriás darabjait látta el a dél-koreai gyártó. Így az A35 5G és az A55 5G is rendelkezik már optikai képstabilizátorral (OIS) és digitális videókép-stabilizátorral (VDIS) is, amelyek segítségével a mozgás közben készített képek is élesek maradnak.

Mind a két új készülék FHD felbontásban mutatja meg a tartalmakat Super AMOLED kijelzőjén. A 6,6 hüvelykes képernyők a láthatóságfokozó Vision Booster technológiának köszönhetően a külső fényviszonyoktól függetlenül egy új minőséget képviselnek a megjelenítés terén a Samsung ígérete szerint.

A már említett Knox Vault pedig biztonságtechnikai szempontból helyezi magasabb polcra a Samsung megfizethetőbb árú készülékcsaládját. A biztonsági megoldás az eszköz titkosítási kulcsait is megvédi, tulajdonképpen fizikailag elrejtve a telefontulajdonos eszközön tárolt személyes adatait. Kizárólag az a felhasználó férhet hozzá a személyes dolgokhoz, aki rendelkezik a zárolt képernyő pontos hitelesítő adataival.

Ezen felül egy új funkció is besegít az online biztonság erősítésébe. Az A szériás készülékeken mostantól elérhető egy úgynevezett autoblokkoló funkció is. Ez az aktiválást követően képes megakadályozni az illetéktelen forrásból származó alkalmazástelepítéseket, bekapcsolja az alkalmazások biztonsági ellenőrzését a potenciálisan rosszindulatú programok felismerésére, és blokkolja a veszélyes parancsok és szoftverek USB-kábelen keresztül történő telepítését.

A széria új készülékei teljesítik a Samsung azon vállalását, hogy a Galaxy eszközök hosszabb ideig maradjanak biztonságok és naprakészek. Mindkét készülékre négy generációnyi Android- és One UI- frissítést vállal a gyártó, megfejelve öt évre szóló biztonsági frissítéssel, a legújabb funkciókkal optimalizálva a készülékek életciklusát.

Ami a specifikációkat illeti, mindkét modell kijelzője képes 120 Hz-es képfrissítésre, miként az is közös bennük, hogy a hosszan tartó működésről 5 000 mAh-s akkumulátorok gondoskodnak. Eltérést tapasztalhatunk viszont a minimális méretbeli különbségeken túl a memória és a képalkotók tekintetében. Az A55 5G mindkét kiszerelése 8 GB memóriával bír 128 vagy 256 GB tárhely mellett, képeket és videókat pedig a 12 MP-es ultraszéles látószögű, az 50 MP-es főkamera, az 5 MP-es makró és a 32 MP-es szelfikamera bevetésével készíthetünk.

Ezzel szemben az A35 5G esetében az egyik opcióhoz csak 6 GB memória jár (128 GB tárhellyel), míg a másik variáns 8 GB memória és 256 GB tárhely kombinációját jelenti. A kamerák tekintetében is szerényebb valamivel olcsóbb modell: 8 MP-es ultraszéles látószögűvel, 50 MP-es főkamerával, 5 MP-es makróval, és 13 MP-es szelfikamerával kell beérnie, aki ezt választja.

Az A55 5G és az A35 5G egyaránt teljes kompatibilitást élveznek a korábbi Galaxy eszközökkel. Március 14-től ostromolhatjuk értük az üzleteket és a webáruházat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.