Hirdetés

Honor 70 teszt - mert fotózni jó



|

Elegáns csomagolásban középkategóriás belső, teljes Google-támogatás és egy különleges kamera: vajon ez elég a Honor 70 sikeréhez?

Hirdetés

Jóllehet a Honor már különvált a Huawei-től, így nem vonatkoznak rá az amerikai szankciók, sokan még ma is azt kérdezik, hogy van-e a termékein Google. Ez igaz volt már egy évvel ezelőtt is, amikor a cég a Honor 50-nel ismételten visszatért az európai piacra, méghozzá azzal a nem titkolt szándékkal, hogy meghatározó szereplője legyen az okostelefonos szegmensnek. Időközben a cég a kínai felhasználók körében komoly sikereket ért el, jelentősen növelni tudta piaci részesedését, ám a Honor 50-nel ugyanezt még nem sikerült elérnie régiónkban.

Időközben kaptunk a cégtől egy Magic4 Prót, ami főként fotózási képességei és ereje tekintetében emelkedett ki a mezőnyből, illetve néhány olcsóbb, kifejezetten a szolgáltatók kínálatára szabott modell is érkezett. Itt volt hát az ideje, hogy ismét a középkategóriát vegye célba a gyártó, ám a bejelentett Honor 70 csak keveseket ért váratlanul, ugyanis ezt a modell nyár elején már debütált Kínában, viszont az is igaz, hogy a mobil csak itt és most, teljes GMS-támogatást élvezve tudja megmutatni, mire képes valójában.

Hirdetés

Ez, kérem, elegáns

A telefon műanyag hátlapja csodálatosan mutat, a fény szépen törik meg rajta, nálunk az ezüst hátlapú változat járt, amely az egyik legszebb (bár ez szubjektív, de azért a zöld modellre is érdemes vetni egy pillantást). A kamerarendszer kettős gyűrű elrendezésben került a bal felső sarokba, de hogy mit is rejt, arról majd később.

A készülék oldala olyan, mintha nem is lenne - pengevékony, ugyanis a 6,67"-os OLED kijelző waterfall-szerűen hajlik rá a hosszanti oldalsó élekre. Az évek során bebizonyosodott, hogy ez a megoldás nem mindenkinek jön be, ám tény, hogy prémium hatást kelt és oldalról a gyorsmenü is könnyebben előhívható.

Az OLED kijelző FHD+ felbontás mellett 120 Hz-es frissítésre képes, szépek a színei és nagyon jó a fényereje. A keret alul és felül minimális, a szelfikamera pedig fent, középen "figyel". A kijelző alatt optikai ujjlenyomat-olvasót találsz, van Wi-Fi 6, BT5.2 és NFC, hiányzik viszont a jackcsatlakozó, ahogy mSD kártyahely és vezeték nélküli Qi-töltés sincs.

A Honor 70-nél nagyon reménykedtünk, hogy találkozunk végre a Snapdragon 7 gen 1 központi egységgel, ám sajnos ez elmaradt, helyette a Snapdragon 778G+ 5G chipet kaptuk. Persze ez sem rossz, a középkategóriával szemben manapság támasztott elvárásoknak megfelel, de azért már itt-ott érezni, hogy nem mai darab, és hát a Honor 50 778G-jéhez képest nem is olyan nagy előrelépés. A 8 GB RAM elegendő, ártól függően pedig 128 vagy 256 GB tárhellyel kérheted a mobilt, ami por- és vízállósági IP-besorolást nem kapott. Sajnos egy olyan funkcióról is le kell mondanunk, ami a legtöbb konkurensnél már alapértelmezett: ez a sztereó hangzás, ami a Honor 70 esetében nem elérhető, emiatt az alsó hangszóró hangereje sem túl acélos.

Szoftveresen a Google 12 rendszerét kapod teljes GMS-támogatással, amin a Honor Magic UI 6.1-es kezelőfelülete fut. A menüben bóklászás gyors, a programok akadozás nélkül indulnak, kínosan hosszú várakozásról nem tudunk beszámolni, ugyanakkor számításigényes feladatoknál már érezhető, hogy ez bizony nem a legizmosabb SoC, ahogy a játékok sem fognak hasítani ezen a mobilon. Ugyan a végleges pontosításra még várunk, de a gyártó két OS-frissítést és legalább két év biztonsági javítást garantál. Ennek egyik fontos állomása a kb. fél év múlva várható MagicOS 7, ami rengeteg új funkciót ígér Android 13-ra ültetve.

Fotózásra született

A 178 grammos Honor 70 nagy újdonsága a vadonatúj Sony IMX800-as szenzor, amely 54 MP-es f/1.9 apertúra mellett. A képeket 12,5 MP-lel menti a telefon és viszonylag széles látószöget kínál, ami viszont jó hír, hogy felskálázás egyáltalán nincs.

Az ultraszéles látószögű, 122 fokos modul a 8 MP-es régi szenzor helyett egy új, 50 MP-eset kapott, támogatja az autofókuszt és makróra is bevethető. A két hátlapi körben még egy kamera felfedezhető, ám ez csupán egy mélységérzékelő. Sajnos optikai képstabilizátor sincs, ellenben az éjszakai fotózást nagyon jól tűri mindkét szenzor és a 4K-s felvétel sem maradt ki a kínálatból. A képek minősége a középkategóriát tekintve átlagon felüli: a főszenzor kiváló, részletgazdag és jó képeket készít, a rosszabb fényviszonyok sem tántorítják el ettől. Szokatlan, de hasonló igaz az ultraszéles látószögű modulra is: nem vesznek el a részletek, a színek a helyükön maradnak, a szoftvernek sem kell túlkompenzálnia a hibákat.

Elöl 32 MP-es szelfiszenzor vár, amivel egészen jó képeket lehet készíteni: éles, zajmentes az eredmény, sőt mi több, még rossz fényviszonyok mellett is élvezhető, részletgazdag marad a kép. A fényképező szoftverében külön kiemelte a gyártó a Solo Cut módot, amit magyarul egyszeres vágásként aktiválhatsz akár 1080p/60fps, akár 4K/30fps mellett is. Ilyenkor a megjelölt tárgyat külön követi a szoftver és egy kivágott másodlagos videót is készít. Még azt is megoldották, hogy amennyiben a követett személy vagy tárgy eltűnik a látómezőből, majd később ismét megjelenik, akkor újra megtalálja és tovább követi a szoftver.

Összegzés

Elegáns és összességében komoly hibáktól mentes a Honor 70, ám olyan funkciót, ami magasan kiemelné őt a rendkívül erős konkurencia tömegéből, nem tudunk mondani. Sajnos a telefonnak akadnak hiányosságai, mint például a tavalyi SoC, a jack és mSD hiánya, az IP-besorolás elmaradása, a műanyag oldalkeret, a mono hangzás vagy például a Qi-töltés kihagyása. Az erősségek között ott a kiváló kijelző, az átlagon felüli fotós és videós képességek, a jó üzemidő és gyors töltés (a dobozban megfelelő töltőt és kábelt is kapsz, ami manapság egyre ritkább), így ha tényleg szigorúan a középkategóriában indulna a Honor 70, vagyis valahol 150 ezer forint magasságában, érkezése akár át is rendezhetné az erőviszonyokat.

Sajnos azonban - főként a közismert gazdasági és egyéb események hatására - a Honor 70 ennél jóval magasabb, 239 ezer forintos kezdőáron indul hazánkban, ami igen sok. Ugyanakkor a következő hónapokban rajta tartjuk szemünket ezen a modellen, mert a gyártó régi és közkedvelt szokása, hogy készülékeit viszonylag hamar akciós áron kínálja, így könnyen előfordulhat, hogy mondjuk fél év múlva már kiváló választás lehet, pláne, ha addigra már a MagicOS 7.0 dübörög rajta.

Honor 70

Ár: 239 000 Ft
Elegáns és összességében komoly hibáktól mentes a Honor 70, ám olyan funkciót, ami magasan kiemelné őt a rendkívül erős konkurencia tömegéből, nem tudunk mondani.
  • Snapdragon 778G+ SoC
  • 6,67", FHD+, OLED, 120 Hz
  • 8/256 GB RAM/tárhely
  • 54+50+2/32 MP hát-/előlapi kamerák
  • 161,4×73,3×7,91 mm, 178 g
  • 4800 mAh, 66 W gyorstöltés
  • 528 484 pont AnTuTu
  • 816/2942 pont GeekBench 5
  • 12 812 pont PCMark
  • 701 perc PCMark üzemidő
PRO
  • jó kijelző és kamerák, hosszú üzemidő, vékony, elegáns
Kontra
  • elavult SoC, nem IP68-as, mono, nincsen OIS és Qi-töltés
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 8001
    [topic] => 1
    [group] => 19
    [gameinfo_name] => Honor 70
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 369
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2022-09-12 15:12:07
    [gameinfo_webpage] => https://www.hihonor.com/hu/phones/honor-70/
    [gameinfo_tags] => honor, mobil, okostelefon, google, teszt
    [gameinfo_url] => honor-70
    [gameinfo_pro] => jó kijelző és kamerák, hosszú üzemidő, vékony, elegáns
    [gameinfo_kontra] => elavult SoC, nem IP68-as, mono, nincsen OIS és Qi-töltés
    [gameinfo_data] => Snapdragon 778G+ SoC
6,67", FHD+, OLED, 120 Hz
8/256 GB RAM/tárhely
54+50+2/32 MP hát-/előlapi kamerák
161,4×73,3×7,91 mm, 178 g
4800 mAh, 66 W gyorstöltés
528 484 pont AnTuTu
816/2942 pont GeekBench 5
12 812 pont PCMark
701 perc PCMark üzemidő
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 9
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [gameinfo_price] => 239 000
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => Elegáns és összességében komoly hibáktól mentes a Honor 70, ám olyan funkciót, ami magasan kiemelné őt a rendkívül erős konkurencia tömegéből, nem tudunk mondani.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 369
            [manufacturer_name] => Honor
            [manufacturer_url] => 
            [manufacturer_link] => https://www.hihonor.com/hu/
            [link] => /gyarto/
        )

    [link] => /termekinfo/honor-70-8001.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => jó kijelző és kamerák, hosszú üzemidő, vékony, elegáns
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => elavult SoC, nem IP68-as, mono, nincsen OIS és Qi-töltés
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 7.9
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    7

  • Ár/Érték:

    7

  • Anyagminőség:

    8

  • Extra funkciók:

    7

  • Kijelző:

    9

  • Szoftver:

    8

  • Akkumulátor:

    9

  • Kinézet:

    9

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.