Hirdetés

Hordozható monitorként is bevethető a Lenovo új táblagépe



|

A Yoga Tab 13 saját állvánnyal érkezik, ami akár fali akasztóként is funkcionálhat.

Hirdetés

A Lenovo még januárban mutatta be a Yoga Pad Pro nevű táblagépét, mely a beépített Micro HDMI portnak és a rozsdamentes acél állványának köszönhetően külső monitorként is remekül megállja a helyét.

A tabletet végül májusban dobták piacra, mindeddig azonban csak Kínában lehetett megvásárolni. Most viszont a márka végre előállt a nemzetközi változattal is, melyet Yoga Tab 13 néven forgalmaznak majd, 679 dolláros (adóval kb. 250 ezer forintos) áron.

Hirdetés

Ez természetesen ugyanúgy hozza a monitoros képességeket, tehát megkapjuk a HDMI portot és az állványt is, amit 180 fokban elfordíthatunk, vagy akár fali akasztóként is hasznosíthatjuk.  

Ami a specifikációkat illeti, a névhez hűen 13 hüvelykes kijelzőt kapunk, a teljesítményről pedig a SnapDragon 870 chip gondoskodik, 8GB LPDDR5 memóriával és 256 GB tárhellyel támogatva. A 8 megapixeles előlapi kamerát akár a táblagép feloldásához is használhatjuk, a megfelelő hangzást pedig a négy darab beépített JBL hangszóró és a Dolby Atmos technológia biztosítják. Üzemidő terén a Lenovo maximum 12 órányi videóstreaminget ígér.

A Yoga Tab 13 valamikor júliusban kerül forgalomba, de kapunk egy kisebb, HDMI port nélküli változatot is a 11 hüvelykes Yoga Tab 11 képében. Ezt a MediaTek Helio G90T chip hajtja, maximum 8GB LPDDR4 RAM-mal, és 320 dollárról (adóval kb. 116 ezer forint) indul. A Yoga Tab 11 megjelenése valamikor augusztusban várható.

A Lenovo azonban további táblagépes ajánlatokat is tartogat a nyárra. Jön a 260 dolláros (kb. 94 000 forint) Lenovo Tab P11 Plus (MediaTek G90T chipset, 6GB memória, 11 hüvelykes kijelző), valamint a még olcsóbb, frissített Tab M8 (8 hüvelykes kijelző, MediaTek Helio P22T chip), és M7 (7 hüvelykes kijelző, MediaTek MT8166 chip) is. Az utóbbi júliusban futhat be, 110 dolláros (kb.  40 000 forint) induló árral.

Végezetül pedig bejelentették a Lenovo Smart Clock 2-t, ami lényegében egy okos funkciókkal bíró ébresztőóra, amit akár Qi vezeték nélküli töltővel is kérhetünk. Ez 4 hüvelykes, 3 színben kivilágítható érintőkijelzővel és Google Assistant támogatással érkezik, 90 dolláros (kb. 33 000 forintos) áron.

A Smart Clock 2 a tervek szerint szepemberben kerül piacra, és leváltja a Smart Clock 1-et, az olcsóbb Smart Clock Essential viszont továbbra is forgalomban marad. A Lenovo újdonságainak hivatalos leírását a specifikációkkal itt böngészheted.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.