Hirdetés

A HTC még nem halott, de lassú, mint a lajhár



|

Az előbbi állítást jelzi, hogy frissítik az utóbbi csúcsmobiljaikat, az utóbbit pedig az, hogy még csak a 9-es Androidra. A szakértők szerint ez már búcsúajándék.

Hirdetés

Sokan joggal hihetik, hogy a HTC mobilos üzletágának befellegzett. Az Android hőskorában a legnagyobbnak számító gyártó első Desire sorozata még a felhasználók vágyainak non plus ultrája volt annak idején, aztán szállítási gondok, kevésbé sikerült készülékek és furcsa üzleti döntések miatt egyre hátrébb kerültek a rangsorban. Sokan már azzal is a HTC végét jósolták, hogy szabadalmait és fejlesztőgárdájuk jelentős részét eladták a Google-nek (többek között ez a tajvani csapat felelős a nemrég bejelentett Pixel 3a és 3a XL telefonokért is).

Hirdetés

A HTC ráadásul sokáig azzal is kitűnt egykor, hogy az Android aktuálisan legfrissebb verzióját villámgyorsan, a versenytársaknál is hamarabb juttatta el a telefonjaira. Ehhez képest most jött csak el az a pillanat, amikor a tajvani gyártó megszellőztette, hogy mikor lesz elérhető néhány utóbbi csúcskészülékére az Android - és abból is a 9-es generáció, a Pie. Igen, mindezt azután, hogy már bejelentették az első Android 10, avagy Q alapú mobilokat.

A HTC Twitter posztjából az derül ki, hogy először az U11-re érkezik a Pie frissítés május végén, majd az U12+ következik június közepén és az U11+ június végén kapja meg a frissítést. Ééééés... ennyi. A reakciók szerint az, hogy csak erre a három modellre érkezik egy késői Android update, csak azt erősíti, hogy a HTC elismerte mobilpiaci halálát és egy utolsó gesztussal búcsúzik. A jövőben pedig a Vive VR-headset és az ehhez kapcsolódó ökoszisztéma fejlesztésére koncentrál, amiben valóban van még némi potenciál - igaz, a VR-piac általánosságban egyáltalán nem úgy rakétázik, mint ahogy azt annak idején gondolták, szóval lehet, hogy ez az irány sem éppen életbiztosítás. Mindenesetre a cikk egykori HTC-megszállott írója most elmorzsol néhány nosztalgikus könnycseppet, és elrebegi, hogy "így múlik el a világ dicsősége".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.