Hirdetés

Már a chipeket is elvenné a Huawei-től Amerika



|

Donald Trump még nem írta alá az új döntést, de a jelentések szerint a globális chipkészleteket is blokkolná a Huawei-jel szemben Amerika.

Hirdetés

Sokan remélték, hogy a P40 Pro bemutatójára megoldódnak a Huawei Amerika által okozott gondjai, azonban a Reuters jelentése arra utal, hogy csak most kerül majd igazán nehéz helyzetbe a kínai óriás. Amerika ugyanis törvényileg vágná el a globális chipkészletektől és gyártóktól a Huawei-t, amely így a TSMC-n keresztül sem tudná gyártatni a saját lapkáit. 

Hirdetés

Állítólag a Trump-vezetés engedélyezte az ötletet, már csak alá kell, hogy írja az elnök. Így bármilyen vállalat, aminek köze van az amerikai chipgyártáshoz vagy az ahhoz kötődő felszerelésekhez, gépekhez, speciális licencet kell igényeljen Amerikától, ha lapkákat akar szállítani a Huawei-nek. Elvileg a terv célja az, hogy a TSMC ne adhasson el semmit a Huawei-nek. Ez nagy gond a kínaiak számára, hogy a HiSilicon által összerakott chipek fő gyártója a TSMC. 

A Mate 30 és a P40 szériás csúcsmobilokban lévő Kirin 990 5G chipet a TSMC a 7 nm+ EUV technológiával gyártja. A TSMC pedig a többi nagy chipgyártóhoz hasonlóan olyan eszközökkel dolgozik, amelyeket amerikai cégek gyártottak. Kínában pedig nincs egy olyan gyártósor sem, amiben kizárólag kínai gyártású felszerelésekkel dolgoznának, tehát még csak hazavinni sem tudná a chipgyártást a Huawei. Ha Trump elnök aláírja a döntést, akkor nem csak a Huawei kerül talán végleg parkolópályára a mobilpiacon, de az amerikai cégekre is rossz hatással lesz az óriás kiesése. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.