Hirdetés

Te használnál Huawei hitelkártyát?



|

Bár a dolog nem újdonság mobilcégtől, de a felemás helyzetben lévő Huaweitől elég merész lépés ilyesmit megjelentetni, főleg a biztonsági vádaskodások közepette.

Hirdetés

Jó ideig hitelkártyákat csak bankokhoz kötöttünk, de szép lassan kinyílt ez a szegmens, és olyan vállalatok is előálltak saját fizikai fizetési megoldással, amelyek alapvetően nem pénzügyi piacon tevékenykedtek. A mobilos világban az Apple lassan egy éve hozta ki saját kártyáját azzal a hangzatos szlogennel, hogy az "teljesen átír mindent, amit eddig gondoltunk a hitelkártyákról". Szóval nem teljesen ördögtől való ötlet ez mások számára sem, és most a Huawei mutatott be saját kártyát.

Hirdetés

A kínai Huawei hatalmas vállalat-konglomerátum, a 33 éve alapított cégnek éves szinten 100 millió dollárnál is több a bevétele és több mint 170 országban van jelen, szóval nem is csoda, ha új üzleti lehetőségeket is keresnek. Az egykor hálózati és távközlési háttéreszközökkel "befutott" cég ma már a mobilpiac meghatározó szereplője (annak ellenére, hogy az elmúlt évben alaposan odacsapott neki az amerikai kereskedelmi embargó és a kémkedési vádaskodás). Az eddigi termékkör mellett laptopokat, szervereket is gyárt, szóval az IT-telco piacot szépen lefedte, jöhet tehát valami más is.

Richard Yu, a Huawei konzumer üzletágának vezérigazgatója a P40 mobilok kínai bemutatóján leplezte le az új Huawei Cardot, amelyre viszont még nem igazá.n érdemes számítani Távol-Keleten innen. Értelemszerűen ugyanis egyelőre nem álltak be mögé olyan nemzetközi kártyatársaságok, mint a Visa vagy a Mastercard, jelenleg Kína legnagyobb hasonló vállalata, a UnionPay rendszerét használja.

A kártyának fizikai és virtuális változata is érkezik, és a kínai vevőket azzal igyekeznek behálózni, hogy az első évben elengedik a teljes kezelési díjat, emellett pedig különféle extrákat, így vásárlás utáni cashback lehetőségeket és utazási kedvezményeket is kínálnak a használóknak. A bemutatón viszont elhangzott, hogy mindenképpen globális szinten gondolkodnak a kártyákkal, így még nincs is hivatalos indulási dátum, jelenleg partnerekkel egyeztetnek. Kíváncsiak vagyunk mindenesetre, hogy az egyéb piacokról már ismert kémkedési és biztonsági vádak ismeretében mennyire lesz bárkinek bizalma ahhoz, ha a vállalat a pénzügyi szektorban is beindulna.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.