Hirdetés

A Huawei Mate 40 kamerái körül érintőkijelző is lesz



|

Eddig egyetlen mobil sem kínált hasonlót, bár kérdéses, hogy a gyakorlatban mennyire lehet hasznos az újítás.

Hirdetés

A Huawei a frissen bemutatott P40 mobiljaira a többi riválishoz hasonlóan téglalap alakú kameraszigetet szerelt, azonban a Mate 40 sorozatnál a szivárgások alapján inkább megtartja a kör alakú elrendezést, ahogy a Mate 30 Pro esetében is láttuk. Egy friss szabadalmi bejegyzés ráadásul arra utal, hogy ezt újfajta módon próbálják izgalmassá tenni. A Huawei szerint a jelenlegi, kocka/téglalap kameratrendet a Mate 20 Pro indította el, és hasonló trendteremtésre készülhetnek a Mate 40 Pro formájában is.

Hirdetés

Az új modellnél ugyanis egy többfunkciós érintőképernyővel vennék körbe a kör alakú kameraszigetet. Ez nem csak érintésérzékeny terület, hanem konkrét kijelző lesz. A LetsGoDigital gyorsan összerakott pár képet is, amelyek alapján információs és interaktív célt egyaránt szolgálhatna az újítás. 

Értesítéskor világítana, az üzenetek egy részét megmutatná, illetve vezérelhető is lenne vele a mobil, például a zenelejátszás vagy a hívások. Bár az ötlet nagyon érdekes, az egy másik kérdés, hogy mennyire vennék hasznát az emberek a mindennapok során. Az asztalra elvégre általában hátlappal lefelé teszik a mobilt, kézben tartva pedig nem érezni és látni, hogy mi történik az érintőképernyőn (és a kamerát is könnyebb összetapizni). Garancia persze nincs rá, hogy a funkciót piacra is dobja a Huawei, de az ötlet mindenképp érdekes. Nektek bejönne?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.