Hirdetés

Itt a Huawei második hajtogatós mobilja, a Mate Xs



|

A virtuális sajtóeseményen az új telefonon kívül friss tabletet is bemutattak, ezeken természetesen továbbra is Google-mentes Android dolgozik.

Hirdetés

Bár eredetileg Barcelonában lett volna a legfrissebb Huawei termékkínálat leleplezése, a koronavírus miatti óvatosságra hivatkozva, a teljes MWC konferenciával és kiállítással együtt lemondták az élő bemutatót, és virtuálisan, a YouTube-ra költöztették az eseményt - amely ráadásul "kvázi-élőben" ment, ugyanis a teljes bemutatót rögzítették már tegnap, zárt ajtók mögött. Ami még érdekes volt a mai launch kapcsán, az az, hogy mennyire idomultak az amerikai hírportálok és techmagazinok a Trump-féle tiltáshoz - míg más mobilcégek bejelentéseit végig élőzik és azonnal hírezik, most teljes csend volt - pedig az írást nem tiltotta meg senki. Furcsa és tanulságos mentalitás mindenesetre. De ennyit a körítésről, nézzük, mit mutatott be ma a kínai vállalat!

Hirdetés

Huawei Mate Xs, avagy hajtogatás másodszor

Viszonylag gyorsan követve a Mate X mobilt, már itt is a Mate Xs, amely már a nemzetközi piacra céloz. Az új modellt a Kirin 990 5G chipset hajtja, amelyben "egy fedél alatt" dolgozik a processzor és az 5G chip. A telefon dizájnja szinte ugyanaz, mint a Mate X-nek, de azért sok minden változott. Egyrészt továbbfejlesztették a zsanért, amely cirkóniumra épül titán helyett, ezáltal 30 százalékkal erősebb az előző generáció megoldásánál. A panellel kapcsolatban semmilyen üvegről nem esett szó, mint máshol, ellenben kihangsúlyozták, hogy dupla, megerősített poliamid réteget használtak, amelyet egy erős, átlátszó ragasztóréteg tart össze. A 8 hüvelykes, 2480 x 2200 képpontos kijelző ugyanúgy felemásra hajlik, mint az elődben, az előlapra így 6,6 hüvelyk jut, míg a hátlap a mögé záródó vastagabb rész miatt 6,38 hüvelykes.

A Leica segítségével kifejlesztett kamerákon sem változtattak, 40 megapixeles f/1.8 főszenzor mellé 8 megapixeles tele és 16 megapixeles nagylátószög került, legalul egy ToF mélységérzékelővel. A rendszer így 3x optikai és 30x digitális zoomra képes, ebben optikai és szoftveres stabilizátor segítségét is igénybe veszi. A maximális ISO érték 204800, szóval elvileg denevérek és vakondok(ok) sztárfotóit is elkészíthetjük barlangokban és teljes napfogyatkozás alatt.

Külön kiemelték, hogy a Kirin 990-ben használt 5G chip nem négy, hanem nyolc sávos, tehát a világ minden jelenlegi és mostanában tervezett 5G-hálózatán kiválóan használható. A mobil 55W SuperCharge gyorstöltéssel rendelkezik, ez a 4500 mAh kapacitású akkut 85 százalékra tölti mindössze fél óra alatt.

A készüléken Android 10 fut EMUI 10 felülettel, és természetesen nem a Google-féle ökoszisztémára épül, hanem a Huawei Mobile Services alkalmazásboltjára és appjaira. A 8GB RAM-mal és 512GB háttértárral szerelt Huawei Mate Xs ára 2499 dollár, és március folyamán kerül boltokba világszerte.

Huawei MatePad Pro, az 5G-s mindenes

Eggyel nagyobb mobil eszköz is érkezett, a MatePad Pro 10,8 hüvelykes kijelzője 2560 x 1600 képont felbontású, és DCI-P3 színhűséget ígérnek hozzá (a bemutatón elhangzottak alapján Hollywood-i szintűt, bármit is jelent ez). A 460 grammos, 7,2 mm vékony eszközben egyébként ugyancsak Kirin 990 5G chip dolgozik 6/8GB RAM és 128/256GB háttértár mellett. A 7250 mAh akkut 40W vezetékes gyorstöltéssel és 27W vezeték nélküli töltéssel lehet etetni.

Az áprilisban érkező eszköz legolcsóbb kiépítése 549 dollár, de 5G-s modellek is érkeznek értelemszerűen kissé borsosabb ár mellett. Kiegészítőként egy állványnak is használható külső billentyűzet érkezik, a 129 dolláros kiegészítőn 1,3 mm billentyűutas gombokat találunk, de van érintőtoll is 99 dollárért. A tabletek összesen négy színben lesznek elérhetőek,ebből kettő üvegszálas borítás, kettő pedig "vegán bőr", bármi is ez tulajdonképpen.

Az előadáson külön megemlítették, hogy az új eszközökkel már elérhető lesz a Huawei Share nevű új rendszer, amellyel a különféle eszközök között áthúzhatók a tartalmak, a tableten megkezdett munkát telefonon is átnézhetjük, vagy Huawei laptopon folytathatjuk tetszés szerint. Emellett a MateBook Pro demója közben mutatták meg az APP Multiplier nevű megoldást, amellyel a fekvő tablet kijelzőjét kétfelé osztva hatékonyabb multitaskra van lehetőségünk - ehhez ki is adtak egy UI kitet, amivel állítólag bármilyen app 2 órányi munkával átalakítható ennek kihasználására.

Nektek hogy tetszenek az új modellek? A Mate Xs már meggyőz a hajtogatós mobilokról, vagy még mindig kivárásra játszotok (például az ár, vagy a zsanérnál kissé még mindig látható pukli miatt)?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.