Hirdetés

Ezt tervezi február 23-ra a Huawei



|

Közelgő rendezvényére legalább nyolc új eszközt ígér a Huawei, de nem tudni, hogy az MWC lefújásával változnak-e a tervek.

Hirdetés

A Huawei megerősítette, hogy február 23-án, Barcelonában tartana egy nagy prezentációt, amelyen legalább nyolc új Huawei készüléket mutatna be. Fontos adalék azonban, hogy mindezt néhány órával azelőtt jelentette be a kínai óriás, hogy a GSMA lefújta az idei MWC-t, amely szintén ugyanebben a városban indult volna egy nappal később. Egyelőre nem tudni, hogy a Huawei ennek ellenére is megtartja-e a saját bemutatóját, vagy esetleg későbbre halasztja, illetve más helyszínre teszi át.

Hirdetés

Ha minden az eredeti tervek szerint halad, akkor viszont sok minden érkezik a kínai gyártótól, új laptopot, tabletet, összehajtható mobilt, vezeték nélküli fülhallgatót, tévét, okosórát és autós terméket is kaphatunk. A legizgalmasabb állítólag a Mate Xs, ami a Mate X frissített változata, ugyanolyan dizájnnal, de a burkolat alatt újabb, erősebb rendszerchippel, a Kirin 990 5G-vel. Amennyiben a Mate Xs tényleg megérkezik, akkor 65 wattos gyorstöltést és alacsonyabb vételárat is hozhat. 

Ehhez képest az eredeti Mate X-et még mindig csak Kínában lehet kapni, szóval a gyártó azzal is adós, hogy a nemzetközi piacon is elindítsa a hajtogatható kijelzős eszközét. De akár az is lehet, hogy világszinten már csak az Xs érkezik, míg Kína az X modellel amolyan tesztüzemként működik.

Szintén fontos lesz, mit jelent be a Huawei a legújabb amerikai kémkedési vádakkal és kereskedelmi embargós lépésekkel kapcsolatban. Mivel tavaly az Android alól kihúzott Google ökoszisztéma helyett végül elindították sajátjukat külön alkalmazásbolttal és alapvető alkalmazáskínálattal, majd pedig több más kínai gyártót is ezzel kapcsolatos szövetségbe tömörítettek, esélyesen ezt a vonalat is erősíthetik, hangoztatva, hogy az Android nem egyenlő a Google-lal, és az alap operációs rendszerhez legalább annyira választhatja bárki az általuk képviselt ökoszisztémát - ezzel persze rendesen kihúzva a szőnyeget a mobilpiacon valamelyest elkényelmesedő Google alól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.