Hirdetés

Még az év végéig leválthatja a Google-appokat a Huawei



|

A Huawei indiai ügyvezetője árulta el, hogy a Google összes szolgáltatására alternatívát készít a kínai óriás.

Hirdetés

Az amerikai korlátozások alaposan megnehezítették a Huawei dolgát, amely mindezek fényében a stratégiáján is kénytelen volt változtatni. Fel azonban nem adja a kínai óriás, akkor sem, ha a Google-támogatás kérdése továbbra sem oldódott meg. 

Hirdetés

Az Economic Times például arról írt, hogy nagy erőkkel toborozzák az indiai fejlesztőket is, és a Huawei a Google minden népszerű alkalmazására és szolgáltatására alternatívát készít. Mivel a Google termékeit az új Huawei és Honor készülékeken továbbra sem használhatja a Huawei, ezért ez szükségszerűvé vált a Kínán kívüli piacok miatt. 

A Huawei indiai ügyvezetője konkrétan arról beszélt, hogy a HMS-re építve teljes mobilos platformot építenek fel, és saját kulcsappokat kínálnak majd olyan kategóriákban, mint navigáció, mobilfizetés, játék, üzenetküldés. Ezek ráadásul 2019 végéig elkészülhetnek. 

A Huawei a Google Térkép, a Gmail, a Google Pay, a YouTube és a Google Play Áruház alternatíváján is dolgozhat, hogy kielégítse a felhasználók igényeit az amerikai tiltások és a Google-támogatás hiánya után. A Honor jelenleg is arról győzködi az Indiában 150 legnépszerűbb app fejlesztőjét, hogy dolgozzanak a Huawei App Galleryre. 

Az ügyvezető megerősítette továbbá, hogy a következő Honor mobilon lesznek Google-szolgáltatások (további részletek sajnos nincsenek), illetve egyes piacokon lesznek Honor tévék, audioeszközök és IoT-s kütyük is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.