Hirdetés

Már kipróbálták a Huawei P40 prototípusát



|

Még furcsa kódnevek alatt osztogatják tesztelőknek. Függőleges tripla kamera, ToF szenzor, és hiányzó jack csatlakozó látszik (vagy épp nem látszik) a képeken.

Hirdetés

Blink és Polarie - ezek a márkanevek nem sokat mondhatnak a mobilos témában érdeklődőknek, de nem is kell őket most újonnan megtanulni. Ezek ugyanis a Huawei tesztelőknek kiadott "engineering sample" mobiljai, tehát a sorozatgyártás előtt összerakott tesztverziók. A kínai gyártónak már jó ideje szokása, hogy a következő generációs telefonokat nem a végleges nevükön mutogatja bennfenteseknek a megjelenés előtt: a Blink és a Polaria egyaránt a P40 alapverzióját takarja.

Hirdetés

Miután nemrég bemutatta a hajtogatható kijelzős Mate Xs készüléket, áprilisban a P sorozat csúcsmobiljai következnek a Huaweinél. Legalább két modellre számítanak a szakértők, amit valószínűleg az eddigi gyakorlat alapján P40 és P40 Pro néven indíthat el a kínai vállalat (de egyesek szerint lesz egy P40 Pro Premium Edition is). Most a kisebbik tesó járt a tesztelőknél, és néhány fotó már kering is róla internet-szerte, amelyekből lehet következtetni arra, mit kapunk áprilisban.

A képeken egyrészt látható, hogy itt sikerült lespórolni egy böszme kameraszigetet, a tripla érzékelős, ToF szenzoros egységet egy kulturált, függőleges sávban tudták tartani. Mondjuk a pletykák szerint a P40 Prón már kicsit kitüremkedőbb lesz a kamerák környéke, és eggyel több lencse kerül rá.

Méretre a P40 nagyjából akkora, mint a tavalyi P30 Pro, de lekerekítettebb oldalakkal és élekkel, amitől kényelmesebb kézben tartani. A kijelző széleinek kerekítését most nem húzták annyira túl, mint a P30 vízesés-dizájnnak nevezett formájánál. A készülék alján egyetlen USB-C port figyel, viszont audio jack csatlakozónak nem lelni nyomát a készülék egyik szélén sem. Áprilisban meglátjuk, változik-e még bármi a most látható prototípushoz képest, és persze az is kiderül, mennyire durran nagyot az új csúcsmobil az egyre csücskösebb amerikai megszorítások és persze a Google nélküli Android mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.