Hirdetés

Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic teszt – sport, egészség és hófehér luxus



|

Kifejezetten hölgyek számára készült a legújabb Huawei okosóra, ami szép és elegáns, de ez nem ment a tudás rovására - viszont a szépségnek ára van.

Hirdetés

Bár volt egy időszak, amikor úgy tűnt, az okosórák piaca lassan elsorvad, ma már egyértelmű, hogy nagy az igény az okos viselhető eszközökre. A gond ezzel csupán az, hogy a gyártóknak már korántsem elég egy-egy modellt kidobniuk évente és maximum a szíjakat cserélgetni: minden felhasználónak más és más igényei vannak, eltérő a prioritáslistájuk és hát bizony nem azonos a csuklóméretük sem.

A Huawei stabil és meghatározó szereplője az okosóra-piacnak, a Watch család immáron a harmadik generációjánál tart és ezt a fejlődést további modellek is kísérték. A legújabb kiadás már több evolúciós ugrásnál, ugyanakkor nem is egy teljesen új generáció, a GT 3 Pro leginkább külsejében igyekszik modern és fejlett alternatívát kínálni a felhasználók számára, ráadásul ezúttal női és férfi (kisebb és nagyobb) változatban is elérhető.

Hirdetés

Kicsi, elegáns, de azért a sport az első

A Huawei Watch 3 Pro nem is olyan régen, alig egy évvel ezelőtt jelent meg és rengeteg újdonságot hozott. Például még strapabíróbb, ámde elegáns kialakítást, HarmonyOS 2.0 operációs rendszert, eSIM-támogatást, hosszú üzemidőt és az oldalsó gombként is funkcionáló koronát, amely jelentősen megkönnyíti és felgyorsítja a menükben böngészést. A most megjelent Watch GT 3 Pro szinte teljes mértékben ezt a tudást örökölte meg, majd ezt párosította új külsővel és néhány extrával is.

A Watch GT 3 Pro kétféle méretben kapható - és ez talán az egyik legfontosabb hír. Tesztünk alanya a 43 mm-es (egészen pontosan 42,9 mm), kisebb, nem titkoltan hölgyeknek szánt Ceramic Edition, amelynek szenzációs újítása, hogy a készülékház és a csuklópánt is egyaránt nanotechnológiás kerámiából készült (bár az nem teljesen tiszta, hogy a hangzatos jelző mit is takar). A szín fehér, amelyre ezüst vagy arany berakású díszítést helyeztek a mérnökök.

Az, hogy a divat és a luxus irányába nyit a Huawei, nem a véletlen műve. Felmérésük szerint az emberek 39%-a elegánsabb okosórára vágyik, a kerámiából készült, fehér óra pedig könnyedén teljesítheti is ezt. A tesztalany az aranyberakásos modell volt, amelyhez szintén kerámiából készült, csatos, merev szíj tartozik (és természetesen állítható a hossza a dobozban található mini szerelőkészlettel 130-190 mm között). Az ezüst változat bőrszíjjal érkezik, egy kicsit könnyebb is az összsúly, viszont mindkét óra esetében csereszabatosak a szíjak, így a 43 mm-esnél 20, a 46 mm-es modellnél pedig 22 mm a szabványos szíjak támogatása.

A kerámia készülékház és speciális, ehhez passzoló szíj valóban nagyon jól mutatnak, tapintásuk is kellemes (a Huawei Watchok hipoallergének), de bizony fel kell készülnöd rá, hogy míg az óra átlagosnak mondható tömege önmagában 50 gramm, a különleges szíjjal együtt már 113 grammot nyom, ez pedig igen nehéznek számít a mezőnyben. Az ezüst változat ennél jóval könnyebb, mert az 50 grammos óratesthez csupán pár grammot ad hozzá a bőrszíj.

A gyengébbik nemnek szánt Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic kijelzője 1,32"-os AMOLED érintőkijelző és zafír üveg védi a karcoktól. A szenzorok között szinte mindent megtalálsz, így gyorsulásmérőt, giroszkópot, optikai pulzusmérőt, barométert és hőmérőt is. A töltéshez egy miniatűr, vezeték nélküli USB-s töltőt kell használnod, amely 10 Wattal mindössze pár óra alatt 0-ról 100%-ra tölti az órát. Egy töltéssel az elődeihez hasonlóan egészen sokáig használhatod az Watch GT 3 Prót: aktivitásodtól függően 4-7 napig nem szükséges töltőre tenni az órát. A gyorstöltés elég meggyőző: 10 perc töltéssel 1 teljes napig használhatod az órádat. Természetesen GPS is került a Watch GT 3 Próba, sőt NFC is (bár ez most nálunk még nem vethető be például fizetésre), a telefonos kapcsolathoz pedig adott a Bluetooth. Wi-Fi és eSIM-es LTE/5G viszont nincs.

Szolgáltatások tengerében

A Huawei Watch GT 3 Pro okosórát HarmonyOS 2.0 rendszer hajtja, amely képes Android és iOS OS-s is együttműködni. Az új modell egyik fontos extrája, hogy immáron a szabadmerülést is támogatja, méghozzá 30 méterig, és természetesen sós vízben - ez utóbbi pedig különleges a mezőnyben. Fontos kitétel, hogy a Huawei azt javasolja, ilyen használat előtt a szíjat cseréld le, mert lehet, hogy nem tesz jót neki a sós víz. A merüléshez hasznos szoftveres funkciók sem maradtak le, mint például a nyomás valós idejű kijelzése, az apnoe-tréning és szükség esetén a riasztás.

Az új óraszámlapok ismét látványosak, a napszakhoz igazodó hátteret is választhatsz és több olyan is akad, ahol beállíthatod a megjelenítendő adatokat. Jobbra söpörve a kijelzőn a közös gyűjtőpanelt kapod, felfelé söpörve az értesítéseket (ahol néhány chat-szolgáltatásnál előre rögzített, de egyedi gyorsválaszra is van lehetőséged), lefelé pedig a gyorsbeállító gombokat kapod. A menü ezúttal is könnyen és gyorsan kezelhető a korona tekerésével, a legfontosabb funkciót pedig az alsó gombra is kiteheted. Hívást is fogadhatsz az órán, köszönhetően a hangszórónak és mikrofonnak - itt a hangminőség nem sokat változott, tiszta és érthető, de egy kicsit lehetne hangosabb.

A sportfunkciók terén ismét nem fogsz hiányt szenvedni szinte semmiből. Száznál is több sportágat, mozgástípust támogat az óra (köztük a szabadmerülés mellett megjelent a Golf részletekbe menő támogatása is), ezeknél részletes naplózást is végez, sőt például futásnál hozzád igazodó edzéstervet is kapsz. Ahogy az már az előző Huawei óráknál bevezetésre került, a Watch GT 3 Pro is képes más fitnesz appokkal együttműködni. Ilyen például a Runtastic vagy a Komoot, illetve merülésnél a Diving Log 6.0.

Egészség és okos élet

Az elegáns külső és a sportfunkciók mellett az okos szolgáltatások és az egészségmonitorozás is érdekesek a felhasználók számára és a Huawei nem is hanyagolta el ezt a két területet. A pulzusmérés, bőrhőmérséklet-mérés, az SpO2-mérés stb. mellett 1-elvezetéses EKG-ra is képes az óra, ami egészen pontos és sok hasznos adattal szolgálhat viselője számára (sajnos a funkció aktiválásával a hivatalos engedélyeket még meg kell várni, ami előreláthatólag néhány hónap múlva fog megtörténni). Az óra emellett kielemzi a pulzusmérés eredményét is és amennyiben szükséges, felhívja a figyelmet a rendellenesnek tűnő értékekre. Sikerült a szenzorok, illetve az adatok feldolgozását is jelentősen pontosítani, ezáltal gyorsabban, pontosabb adatokat kapsz akár nyugalmi állapotban, akár sportolás közben.

Az okosfunkciók egyik legfontosabbika az app áruház, ami a GT 3 Prónál is megtalálható. Emellett az értesítések kezelése kiemelten érdekes, ebben sokat fejlődött a Huawei az elmúlt időszakban, de néhány üzenet a teszt során még többször is felugrott, hiába söpörtem félre, hogy nem érdekel. A gyorsválasz hasznos, de sajnos a támogatott appok köre nem igazán bővült. Viszont Petal térképet is le tudsz tölteni az órára, amely a telefonnal együttműködve képes a turn-by-turn navigációra órán keresztül - ez nagyon hasznos funkció, amit érdemes kipróbálni.

A Huawei felmérése egyértelműen megmutatta, hogy a külsőre, a stílusra nagyon odafigyelnek egy okosóra esetében a vásárlók és a szíjat is szeretik megválasztani, illetve gyakran cserélgetni. A Watch GT 3 Pro Ceramic Edition luxus külsejű, csúcsminőségű anyagokból megépített, modern okosóra, amelynek elegáns külseje nem ment a tudása rovására. A temérdek sportfunkció és egészséges életmódot segítő szolgáltatás mind hasznosak, bár ahogy elődje esetében, úgy az automatikus sportág-felismerést most sem találtam kellően érzékenynek. A GPS gyorsan megtalált szabad téren, a szenzorok által mért értékek pontosak és megbízhatók, hibás mérés miatt nem riasztott a Watch GT 3 Pro egyszer sem. A Watch 3 Próhoz hasonlítva az okosfunkcióknál nem történt látványos előrelépés, a hívásfunkció hasznos, az app áruházban egy-két érdekességet érdemes kipróbálni, viszont az NFC-s fizetés egyelőre nem működik és az értesítések kezelésére is ráférne egy ráncfelvarrás.

A Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic Edition bizonyos mértékben hiánypótló: hasonló méretben ilyen elegáns okosórából csak olyat találsz, ami nem feltétlenül rendelkezik ennyi szolgáltatással, illetve akár 7 napos üzemidővel. Cserébe mindössze a szokásosnál nagyobb tömeget kell elviselned (jelentős részben a szíj miatt), illetve sajnos nincs belőle eSIM-es változat, és néhány okosfunkció finomítása is várat magára szoftverfrissítés formájában. Végül az árával is meg kell valahogy barátkoznod, pedig ez meglehetősen magas: a 43 mm-es Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic 199 990 forintba kerül, ám ha "beéred" a bőrszíjas modellel, máris 40 000 forinttal kevesebbet kell csak fizetned érte.

Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic (43 mm)

Ár: 199 990 Ft
Az elegáns külső és a sportfunkciók mellett az okos szolgáltatások és az egészségmonitorozás is érdekesek a felhasználók számára és a Huawei nem is hanyagolta el ezt a két területet.
  • 1,32” AMOLED érintőkijelző
  • kerámia óratest és szíj
  • zafír üveg kijelzővédelem
  • 100+ sportág támogatása
  • merülés és golf támogatás
  • GPS, BT, NFC, IP68
  • HarmonyOS 2.0 rendszer
  • 10 W vezeték nélküli gyorstöltés, 4-7 nap üzemidő
  • 42,9×42,9×10,5mm, 50 g (szíj nélkül), 113 g (szíjjal)
PRO
  • luxus külső
  • strapabíró
  • kis méret
  • jó sport- és egészségfunkciók
  • hosszú üzemidő
Kontra
  • a kerámiaváltozat nehéz
  • csak fehérben érhető el a 43 mm-es
  • az okosfunkciókon még lehetne javítani
  • nincsen eSIM-változat
  • drága
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 7876
    [topic] => 1
    [group] => 15
    [gameinfo_name] => Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic (43 mm)
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 82
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2022-05-13 17:12:51
    [gameinfo_webpage] => https://consumer.huawei.com/hu/
    [gameinfo_tags] => huawei, watch gt 3 pro, okosóra, iot, teszt, harmonyos
    [gameinfo_url] => huawei-watch-gt-3-pro-ceramic-43-mm
    [gameinfo_pro] => luxus külső
strapabíró
kis méret
jó sport- és egészségfunkciók
hosszú üzemidő
    [gameinfo_kontra] => a kerámiaváltozat nehéz
csak fehérben érhető el a 43 mm-es
az okosfunkciókon még lehetne javítani
nincsen eSIM-változat
drága
    [gameinfo_data] => 1,32” AMOLED érintőkijelző
kerámia óratest és szíj
zafír üveg kijelzővédelem
100+ sportág támogatása
merülés és golf támogatás
GPS, BT, NFC, IP68
HarmonyOS 2.0 rendszer
10 W vezeték nélküli gyorstöltés, 4-7 nap üzemidő
42,9×42,9×10,5mm, 50 g (szíj nélkül), 113 g (szíjjal)
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [gameinfo_price] => 199 990
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => Az elegáns külső és a sportfunkciók mellett az okos szolgáltatások és az egészségmonitorozás is érdekesek a felhasználók számára és a Huawei nem is hanyagolta el ezt a két területet.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 82
            [manufacturer_name] => Huawei
            [manufacturer_url] => huawei
            [manufacturer_link] => http://www.huawei.com/
            [link] => /gyarto/huawei
        )

    [link] => /termekinfo/huawei-watch-gt-3-pro-ceramic-43-mm-7876.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => luxus külső
            [1] => strapabíró
            [2] => kis méret
            [3] => jó sport- és egészségfunkciók
            [4] => hosszú üzemidő
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => a kerámiaváltozat nehéz
            [1] => csak fehérben érhető el a 43 mm-es
            [2] => az okosfunkciókon még lehetne javítani
            [3] => nincsen eSIM-változat
            [4] => drága
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 8.1
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    8

  • Ár/Érték:

    7

  • Anyagminőség:

    9

  • Extra funkciók:

    8

  • Kijelző:

    8

  • Szoftver:

    8

  • Akkumulátor:

    9

  • Kinézet:

    8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.