Hirdetés

Ideális középkategóriás mobilt mutatott be a Honor



|

Kívülről divatos, belül nincsen fájó hiányosság, a fotózás pedig kiemelt szerepet kapott a Honor 70-nél, amin természetesen Google és 5G is van.

Hirdetés

Hiába teltek már el évek, még mindig sokan vonják össze a Huawei és a Honor nevét, ám utóbbi már külön cég (hogy mennyire, azt egyesek vitatják, de ez nem ennek a cikknek a témája), ezért amerikai korlátozások sem vonatkoznak rá. Ez jó hír, mert mobiltelefonjain így lehet teljes GMS-rendszer, nem kell letiltani az 5G-t, továbbá bármely SoC-t választhatja a cég. Nyáron a Magic4 szériával jelentkezett a Honor, ám az ősz már a legújabb középkategóriás modellé, amit egyszerűen csak Honor 70-nek neveztek el.

Középre célozva

Mielőtt magát a készüléket is bemutatnánk, érdemes szót ejteni az Android 12-n futó kezelőfelületről is, aminek ősszel érkezik a 7.0-s verziója. A Honor 70-en még a 6.1-es változat található, ám a MagicOS 7.0 sok fontos újdonságot vezet majd be. Itt számtalan hangzatos technológiai újítást lehetne sorolni, de a legfontosabb, hogy az eszközökön átívelő egységes felhasználói élmény megteremtése a cél.

Hirdetés

Kicsit érthetőbben fogalmazva ez azt jelenti, hogy a mobilod, okosórád, tableted és windowsos PC-d összedolgozik: például a tablet lehet kiterjesztett kijelző, a telefonról pedig egy egérmozdulattal (igen, a kurzor át tud vándorolni a mobilra) átdobálhatod friss képeidet a PC-re.

 

De nézzük a Honor 70-et! Nem véletlen, ha úgy érzed, ez a telefon már szembejött veled a neten: Kínában ugyanis már régebben bemutatták a mobilt, ám Európában szeptember 2-áig kellett erre várni, így az IFA kiállításon debütált a 70-es modell.

A középpályásként harcba küldött okostelefon kecses és vékony, a 6,67"-os kijelző pedig ideális méretű. Itt természetesen OLED-ről van szó 120 Hz-es frissítéssel, mindkét oldalon waterfall-szerű lekerekítéssel. Ennek köszönhetően kifejezetten vékonynak hat kézben tartva a Honor 70.

Odabent egy Snapdragon 778G+ 5G chip dolgozik 8 GB RAM és 128/256 GB tárhely kíséretében. Ez egészen jó kombináció, akadozástól, lassulástól nem kell tartanod, de azért nem mai SoC-ről van szó, egy Snapdragon 7 Gen 1 jobb választás lett volna.

Sajnos IP-besorolást sem kapott a Honor 70, és vezeték nélküli töltésre sem képes, viszont kábellel 66 W-os töltést érhetsz el, ami igen gyors és kényelmes, amihez

a töltőt is megkapod a dobozban!

Sok-sok fontos pontot is kipipálhatsz: van kijelző alatti gyors és megbízható ujjlenyomat-olvasó, 4800 mAh-s akku, Wi-Fi 6, AptX HD, sokféle szín, NFC, sőt Android 12 is. A gyártó emellett a fotós képességekre fókuszált, így a két körben elhelyezkedő szenzorok közül a főkamera 54 MP-es, vadonatúj, Sony IMX800-as szenzort használ, az ultraszéles látószögű 50 MP-es, vagy egy 2 MP-es mélységérzékelő és a szelfi is combos: 32 MP-es. Sajnos optikai képstabilizálás nincs, ám a 4K-felvétel, az EIS és a HDR nem hiányoznak.

A Honor 70 nálunk 239 000 forintért kerül majd a boltok polcaira (a 256 GB-os modell 259 000 Ft-ért), ha pedig idejekorán ráveted magad, egy Honor Earbuds 2 Lite fülhallgató is a tiéd ajándékba. Ha még nem tudsz dönteni, az sem gond, hamarosan részletes tesztünket is olvashatod a Honor legújabb telefonjáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.