Hirdetés

Idegen technológia darabjaira bukkant egy harvardi professzor?



|

Avi Loeb úgy véli, hogy földönkívüliekre utaló nyomokra lelt egy meteorból.

Hirdetés

Avi Loeb professzornak és csapatának bonyolult számítások után sikerült bemérnie egy 2014-ben, Pápua Új-Guinea partjainál becsapódott meteor helyzetét, amelynek maradványait visszavitték a Hardvardra további elemzésre, de az amerikai űrkutatási parancsnokság 99,999%-os bizonyossággal megerősítette, hogy az anyag egy másik naprendszerből származik. 

A meteor becsapódásának pontját a tűzgömb különböző paraméterei alapján számolták ki, amit összevetettek azzal a nagyjából 10 kilométeres sugarú körrel, amelyet a kormány lőtt be a lehetséges landolási területként. Így fel tudták térképezni a meteor útvonalát, majd egy Silver Star nevű hajóval kimentek átfésülni az óceán fenekét, méghozzá mágnesek segítségével. 

Hirdetés

Loeb szerint pedig idegen techológia darabjaira bukkanhattak: olyan majdnem tökéletes gömböket vagy fémgolyókat találtak, amik mikroszkópon keresztül nézve nagyon jól elkülönülnek a háttértől. Arany, kék és barna színűek, némelyikük pedig a Föld miniatűrjére hasonlít. Az összetételük elemzése kimutatta, hogy 84%-uk vasból, 8%-uk szilíciumból, 4%-uk magnéziumból, 2%-uk titánból, valamint nyomelemekből állnak. A csapat összesen 50 darabot talált belőlük, kisebbek egy miliméternél. 

"Anyagának szilárdsága keményebb, mint az összes eddig látott és a NASA által katalogizált űrszikláé. Kiszámítottuk a Naprendszeren kívüli sebességét. Másodpercenként 60 km volt, gyorsabb, mint a Nap közelében lévő csillagok 95 százaléka. Az a tény, hogy még a vasmeteoritoknál is keményebb anyagból készült, és gyorsabban mozgott, mint a Nap közelében lévő összes csillag 95%-a, azt sugallta, hogy potenciálisan egy másik civilizáció űrhajója vagy valamilyen technológiai kütyü lehetett."

A Harvardon javában zajlik az elemzés és a kutatás, hogy megértsék, a gömbök mesterségesek vagy természetesek-e: ha utóbbi, akkor betekintést nyerhetnek abba a kutatók, hogy milyen anyagok létezhetnek a Naprendszerünkön kívül. Ha előbbi, az viszont sokkal több kérdést vet fel: 

"Több tízezer évbe fog telni, amíg a jelenlegi űrhajónkkal elhagyjuk a Naprendszerünket és egy másik csillaghoz jutunk. Ez az anyag ennyi idő alatt érkezett hozzánk, de már itt van. Csak meg kell néznünk a hátsó udvarunkat, hogy jött-e csomagunk egy csillagközi Amazonból, amelynek az utazása több milliárd évig tartott".

A professzor elmondta, hogy még több törmeléket kell felkutatniuk és több órányi a helyszínen rögzített felvételt megnézniük, mert úgy hiszi, hogy a gömbök egy nagyobb lelet apró morzsái lehetnek. Ez szintén segítene eldönteni, hogy "csak" egy kőzetről van szó vagy idegen kütyüről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.