Hirdetés

Idén 10 GB RAM-ra váltanak az androidos csúcsmobilok



|

A jelentések szerint a legtöbb androidos gyártó idén már 10 GB RAM-mal szereli fel a csúcskategóriás okostelefonjait.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S9 és a Google Pixel 3, Pixel 3 XL megmutatták, hogy 4 GB RAM is bőven elegendő egy csúcskategóriás androidos okostelefonba a megfelelően gyors használati élményhez. Ennek ellenére más gyártók szerint több és több RAM kell. 

Hirdetés

A OnePlus 6T McLaren Editionben például 10 GB RAM van, a Lenovo Snapdragon 855-alapú Z5 Pro GT készülékében pedig már 12 GB. 

A Digitimes iparági forrásoktól megtudta, hogy a legtöbb androidos gyártó idén már átáll a 10 GB RAM-ra, ami a csúcskategóriás okostelefonokat illeti. Azt persze nem tudni, hogy majd áremelkedéssel is jár-e. A Digitimes ugyanakkor rámutatott, hogy nem minden nagy gyártó áll készen arra, hogy 2019 végéig 10 GB RAM-mal szerelje fel a zászlóshajóit. A kategóriában ennek ellenére már mainstream jelenség lesz a 10 GB memória. 

Állítólag több olyan cég is lesz, amely idén és jövőre a 10 GB-os határt is átlépi. A OnePlus, a Xiaomi és a Vivo biztosan ezek között lesz, de azt nem tudni, hogy a Huawei és az LG milyen irányban indulnak tovább. 

Fontos adalék, hogy a mai mobilkészülékek igazából képtelenek ennyi memóriát kihasználni. A gyártók szerint mindenesetre a mesterséges intelligencia és az egyre több kamera miatt szükség van a több és több RAM-ra. A reklámokban persze biztosan jól hangzik majd a 10 GB RAM. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.