Hirdetés

Idén karácsonyra nem veszünk új okostelefont



|

A felmérések szerint 10 emberből 9 megtartja a jelenlegi okostelefonját, és nem vesz újat karácsonyra.

Hirdetés

Dübörög az okostelefonok piaca, látszólag mindenkinek keret nélküli, 18:9-es kijelző és dupla kamera kell, sőt, ha lehet, akkor egyenesen iPhone X. A nagy őrület és médiafigyelem ellenére viszont nem lesz minden karácsonyfa alatt új okostelefon. 

Hirdetés

A Puls felmérése szerint az emberek (reméljük, hogy reprezentatív mintát jelentettek a megkérdezettek) 90 százaléka nem tervezi az idei ünnepek alkalmából lecserélni az okostelefonját, hanem kitart a meglévő mellett. 

Ez azt jelenti, hogy a trendek és jelentések ellenére 10-ből 9 ember megtartja a régi okostelefonját. 

A kutatás fényt derített rá továbbá, hogy az okostelefon-tulajdonosok 33 százaléka elégedetlen a jelenlegi eszközének üzemidejével. Azonban ennek ellenére sem rohannak a boltokba. 

A Puls szerint azzal, hogy a zászlóshajók ára egyre fentebb és fentebb emelkedik, oda jutottunk, hogy a felhasználók sokat spórolnak, ha új készülék vásárlása helyett inkább csak kicseréltetik a régi akkumulátort az okostelefonjukban. Az akkuk átlagosan 18-24 hónap alatt dobják be a törölközőt a Puls szerint. 

Amennyiben a felmérés következtetései igazak, akkor a fekete péntek sem biztos, hogy olyan nagy eladásokat generál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.