Hirdetés

Idén kevesebb Samsung mobil készül, mint azt korábban tervezte a gyártó



|

Nem úgy alakul ez az év, ahogy azt a nagy tech vállalatok korábban tervezték.

Hirdetés

Hallottunk már korábban híreket azzal kapcsolatban, hogy az Apple fennakadásokkal küzd az iPhone 14-es generáció egyes modelljeivel kapcsolatban, továbbá az idén piacra került iPhone SE sem teljesít túl jól. Most a Samsung, a befektetőknek szánt tájékoztatójából kiderült, a dél-koreai vállalatnál sem alakul minden a tervek szerint.

A HWSW írta meg, hogy a Samsung korábban 310 millió telefon gyártásával számolt az idei évre, ezt azonban most már jóval alacsonyabbra, 280 millióra saccolják.

Hirdetés

Ezt többek között a kínai lezárásokkal, az orosz-ukrán háborúval és a mindezek miatt történő infláció okozta keresletcsökkenéssel magyarázták.

A Trendforce legfrissebb elemzése is alátámasztja a Samsung szkeptikusabb számait, a piackutatással foglalkozó cég nem lát esélyt arra, hogy 2022-ben növekedés történjen az okostelefonok piacán. Szerintük a helyzeten az sem segít majd, ha Kína visszatér a megszokott termeléshez, az infláció ugyanis továbbra is érezteti majd a hatását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.