Hirdetés

Idő előtt kiszivárgott, milyen új laptopokkal készül a Microsoft



|

A tervezettnél korábban fény derülhetett a következő Surface-esemény meglepetéseire.

Hirdetés

A Microsoftnak nem kell a szomszédba mennie a hardveres mellényúlásokért, elég csak felidéznünk az iPod riválisának szánt Zune MP3-lejátszót, vagy a megboldogult Windows Phone-termékcsaládot, a Surface laptopok és tabletek karrierje viszont sikeresebben alakult, hiszen ezek mellett már több mint 10 éve kitartanak a redmondiak.

A vállalat ezúttal szeptember 21-re időzítette a széria legújabb tagjait bemutató eseményét, ám egy friss szivárgás már jóval a színpadra lépés előtt bepillantást engedett a Microsoft idei notebookos attrakcióiba.

Hirdetés

A jelentést a jól értesült WinFuture-nek köszönhetjük, amely a Surface Laptop Studio 2-ről és a Surface Laptop Go 3-ról közölt információkat, méghozzá az érintőképernyős gépekhez kapcsolódó gyári renderekkel együtt. Ami a Laptop Studio 2-t illeti, ez a 2021 őszén megjelent elődjét hivatott korszerűsíteni, az extra USB-A és microSD-bemenetektől eltekintve főként a burkolat alatt hozva változást.

Microsoft Surface Laptop Studio 2. Forrás: WinFuture
Microsoft Surface Laptop Studio 2. Forrás: WinFuture

Ha a német portál nem téved, az új gép egy 14,4 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítésű kijelzővel érkezik, a számítási kapacitást pedig az Intel Raptor Lake H-szériás processzorok szállítják, a Core i7-13700H vagy a Core i7-13800 Hformájában. A CPU mellé akár Nvidia GeForce RTX 4050 vagy 4060 grafikus chip is kérhető, memóriából pedig legfeljebb 64 GB-ot biztosítottak a redmondi tervezők. Az 512 GB-os és 1 TB-os tárhellyel beköszönő Surface Laptop Studio ára 2729 euróról indul, de az összeg akár 3949 dollárig is feltornázható, október 3-i megjelenéssel.

A szivárgás másik tárgya, a Surface Laptop Go 3 a família alapmodelljének legújabb iterációja, amely ránézésből szintén nem különbözik sokban az előző, 2022 nyarán piacra dobott előző kiadástól. Ezt a készüléket 12,45 hüvelykes kijelzővel, Intel i5- 1235U processzorral, 8 GB memóriával és 256 GB-os tárhellyel vértezte fel a Microsoft. Az 5403 mAh-s akkumulátorral operáló Laptop Go 3 ára 899 euró lehet, az értékesítés pedig valamikor október elején veszi kezdetét.

Microsoft Surface Laptop Go 3. Forrás: WinFuture
Microsoft Surface Laptop Go 3. Forrás: WinFuture

Végezetül a WinFuture egy svájci viszonteladónál történt szivárgásra hivatkozva azt is tudni véli, hogy érkezik a Surface Go 4 táblagép is, 10 hüvelykes kijelzővel, Intel N200 processzorral és lényegében változatlan külsővel. A jelentésben foglalt információk persze csak pletykák, de a hivatalos leleplezés közelségét figyelembe véve könnyen lehet, hogy pontosak az adatok.

A Surface esemény szeptember 22-én, magyar idő szerint este 7 órakor veszi kezdetét, és ezen a weboldalon lehet majd figyelemmel kísérni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.