Hirdetés

Időpontot kell majd kérnünk az Apple Vision Pro Headset megvásárlásához



|

Körülményesnek igérkezik az Apple új csúcstechnológiás fejhallgatójának beszerzése.

Hirdetés

A Ready Player One című könyv, majd a film bemutatója óta egy évtized sem telt el, de mint az várható volt, lassan közelebb jutunk az ebben ábrázolt jövőhöz, és elkészül a kereskedelmi forgalomban kapható, kiterjesztett valóságot megjelenítő csúcstechnológiás eszköz, nem meglepő módon az Apple égisze alatt. Arra is lehetett számítani, hogy új terméktípusról lévén szó nem lesz zökkenőmentes az indulás. 

A Vision Po Headset által nyújtott élmény a tervek szerint a valóságot és a virtuális teret kombinálja, ötvözve a két világ minden előnyét. A készülék ára (3499$, adóval együtt több mint 1,5 millió Ft) megkívánja a technológiától várható legjobb felhasználói élmény biztosítását. Ehhez viszont szükséges, hogy a fejhallgató-szemüveg kombó egyes elemeit a vásárló egyedi adottságaihoz, igényeihez szabják.

Hirdetés

Ha a cég elégedett vásárlókat szeretne, nem árt minden boltnak kiegészítők százait beszerezni és raktáron tartani. Mivel ez többlet erőforrást és helyet is igényel, kezdetben a termék valószínűleg nem lesz elérhető minden szaküzletben. Már fejlesztés alatt áll egy iPhone alkalmazás, ami, szkennelve a vásárló arcát, segít kiválasztani a legteljesebb felhasználói élményhez szükséges tartozékokat: rögzítőszíjakat, fényterelőket. Például a cég fejlesztői kiderítették, hogy a kisebb fejméretű embereknek 30 perc használat után kényelmetlenné válik a Vision Pro; ezt extra rögzítőkkel szeretnék ellensúlyozni. Elérhetők lesznek még a termékhez tokok, üvegvédők és optikai lencse-betétek is szemüvegeseknek.

Az Apple nem tette közzé a megjelenés pontos dátumát, csak annyi tudható, hogy várhatóan jövő év elején jön ki az amerikai piacon. Európa csak az év második felében számíthat az otthoni high tech élmény megvalósulására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.