Hirdetés

Ígéretes hardverrel támad a Xiaomi megfizethető csúcstelefonja



|

A Xiaomi POCO X6 Pro ismét hozza a budget márkától megszokott remek ár-érték arányt.

Hirdetés

A márka ismertségének és elismertségének növekedésével az évek során egyre drágábbá váltak a kezdetben kimondottan olcsónak számító Xiaomi-telefonok, ezért a kínai gyártó még 2018-ban útjára indította a Pocophone brandet, amely visszatért a gyökerekhez, és arcátlanul jó áron kínált csúcstelefonokhoz közeli teljesítményt. Az azóta már Poco néven futó almárka most új csúcsmodellel frissült, ami a specifikáció és az árazás alapján nem fog szégyent hozni az elődjeire.

A nemrég bemutatott Xiaomi Poco X6 Pro beigazolta a várakozásokat, és lényegében a Kínában néhány hete debütált Redmi K70E átmatricázott kiadását tisztelhetjük benne, de mivel az eredeti nem kapható globálisan, ezért nem lesz duplázás a piacon. A készüléket a 4 nm-es MediaTek Dimensity 8300 Ultra processzor hajtja 8 maggal és egy Mali G615-MC6 GPU-val, míg memóriából 8 GB vagy 12 GB kerül bele, 256 vagy 512 GB UFS 4.0 tárhely mellett.

Hirdetés

Az 5G-képes mobil egy 6,67 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítésű HDR10+ AMOLED kijelzővel jeleníti meg a tartalmakat, ami még a Dolby Vision szabványt is támogatja, Coring Gorilla Glass 5 védelemmel. Ami a kamerákat illeti, a hátlapon egy 64 MP-es széles látószögű, egy 8 MP-es ultraszéles látószögű és egy 2 MP-es makró lencsét kapunk legfeljebb 4K/30 fps videórögzítéssel, míg az előlapra egy 16 MP-es szelfi szenzor került.

3,5 mm-es jack sajnos nincs a Poco X6 Prón, az 5000 mAh-s akkumulátor viszont jó üzemidőt ígér, a 67 W-os gyorstöltéssel pedig 45 perc alatt lehet 100%-ra pumpálni. A Xiaomi sárga, fekete és szürke színekben kapható újdonsága 349 euróért, vagyis adók nélkül kb. 132 ezer forintért támadja a piacot, az online forgalmazás már el is kezdődött az Aliexpressen.

Az Android 14-alapú HyperOS operációs rendszerrel érkező telefonból két gyengébb variáns is készült Poco X6 és M6 Pro néven. Az előbbit valamivel később kezdik forgalmazni és a középkategóriás Snapdragon 7s Gen2 chipre épül 290 eurós áron, míg az utóbbit a Mediatek Helio G99 Ultra hajtja  229 euróért. Az olcsóbb variánsok Android 13-alapú HyperOS-szel debütálnak, de később megkapják az Android 14-es frissítést. Az új Pocophone-ok részletes specifikációja már böngészhető a márka weboldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.