Hirdetés

Így alakul át az iPhone egyik legfontosabb gyári alkalmazása



|

Az iOS 17 számos változást hoz az Időjárás appba.

Hirdetés

Hónapokkal ezelőtt még arról szóltak a pletykák, hogy az iOS 17 nem tartogat majd sok újdonságot, hanem inkább a nagyszabású reformokat hozó iOS 16-tal elkövetett stabilitási gondok kijavítására fog koncentrálni.

Ehhez képest az operációs rendszert nemrég leleplező Apple végül egy egész színes csomagot dobott össze, benne néhány nagyobb és néhány nehezebben kiszúrható módosítással. Az utóbbiak sorát gyarapítják a gyári appokat érintő szabászati beavatkozások, köztük az Időjárás ráncfelvarrásával.

Hirdetés

A cupertinóiak ugyan első pillantásra nem állították a feje tetejére a beépített appot, a módosítások listája azonban még így sem mondható rövidnek.

  • A napi és a 10 napos előrejelzésen túl már az előző napi időjárás is visszanézhető.
  • A hosszú távú előrejelzési felület már minden napnál mutatja a csapadék esélyét, és egy összefoglalót is a napi időjárásokról.
  • Az elsődleges képernyő felső részén egy nagy "My Location" felirat fogad, és csak ez alatt olvasható a tartózkodási helyünk neve (jelenleg itt csak a településnév jelenik meg).
  • Kissé átvariálták az időjárási modulokat, az esőt és az óránkénti előrejelzést helyezve előtérbe.
  • Kapunk egy új "Averages" ablakot, amely az aktuális adatok eltérését mutatja a történelmi értékhez képest.
  • Érkezik egy új Hold-modul is, ami a Hold aktuális státuszáról tájékoztat, például a következő teliholdig hátralévő idővel, a holdkelte időpontjával stb.
  • A széllel kapcsolatos adatok felülete már napi összehasonlításokat és egy szélskálát is tartalmaz.
  • Ugyancsak napi összehasonlításokkal bővülnek az UV-indexről, a páratartalomról, a hőérzet-indexről és a látási viszonyokról árulkodó szekciók.
  • Lehetőséget kapunk a szélsebesség, a csapadék, a légnyomás és a távolságok mértékegységeinek módosítására.

Az Apple tehát egész sok dologgal babrált a motorháztető alatt, a legfontosabb viszont nem változik: az időjárási adatok továbbra is magától az almás cégtől (Apple Weather) érkeznek, ami a Dark Sky alkalmazás fejlesztőjének 2020-as megvásárlása óta van így. Korábban a The Weather Channel szolgáltatta az információkat, amelyek pontosságára kevesebb panasz érkezett a felhasználók részéről.

Az iOS 17 béta verziója, benne az új Időjárás appal már bárki számára letölthető, a nyilvános megjelenésre pedig a korábbi évek menetrendje alapján szeptemberben, az iPhone 15-széria rajtja környékén érdemes számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.