Hirdetés

Így állíts vissza korábbi fájlverziókat a OneDrive-ban



|

A Microsoft felhős tárhelyén tárolt dokumentumok korábbi verzióit is visszaszerezheted szükség esetén.

Hirdetés

A OneDrive a Windows 10 része, és adott esetben nagyon praktikus és hasznos segítséget jelenthet a mindennapokban. Ha használod a szolgáltatást, akkor nem árt tudnod, hogy a OneDrive verziókezelésre is képes. Ez pedig nem egyenlő azzal a fájltörténet funkcióval, amit a Windows 10 kínál. 

Hirdetés

Amennyiben szeretnéd visszaállítani egy OneDrive-on tárolt dokumentum korábbi fájlverzióját, akkor először is egy webes böngészőn keresztül kell megnyitnod a Microsoft felhős tárhelyét. Sajnos a kezelőfelület nem árulja el, hogy mely fájloknál érhető el régebbi verzió is. Kattints a kiszemeltre jobb gombbal, majd a megjelenő menüből válaszd ki a [Verzióelőzmények] sort. 

Ezután új  lap nyílik a böngészőben, egy listával, amely a bal oldalon látható az adott fájl korábbi verzióival. Válaszd ki a helyreállítani kívánt változatot. Ezt nem csak helyreállíthatod, szükség esetén le is töltheted. Sajnos a különbséget összehasonlítását segítő funkció nincs, de külön fájlként azért menthetőek az egyes verziók a OneDrive-ra. 

A OneDrive egészen hosszú ideig képes megtartani a régi fájlverziókat. Más ingyenes felhős tárhelyek nem őrzik meg ennyire hosszú ideig az előzményverziókat. A Dropbox például csak 30 napig tartja meg ezeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.