Hirdetés

Így cserélhet hátteret a laptopod, ha merül az akkuja



|

A Chameleon egy ingyenes, nyílt forráskódú program, ami alacsony töltöttségnél leváltja a háttérképet.

Hirdetés

A Windows 10 nem képes automatikusan cserélgetni a háttérképeket, de azért tud egy hasonló dolgot: diavetítésben váltogatja azokat. Van azonban sok program, ami képes ütemezni a háttérképek cseréjét. Ezek különböző tényezőkre építenek, van, amely a napszak alapján vált hátteret. 

Hirdetés

Itt van aztán a Chameleon, ami egy ingyenes, nyílt forráskódú windowsos program. Lehetővé teszi a háttérkép cseréjét, ha az akkumulátor töltöttsége alacsony. Emellett időjárási feltételek és napszakok alapján is tud váltani. 

A használatához először letöltés szükséges, majd a váltást kiváltó tényező beállítása. Nagyszerű megoldás ez akkor, ha valaki 20 százalékos töltöttség esetén például sötét háttérképre váltana. Elég lesz behúzni a képet az egérrel a programba, majd megadni az egyes szintekhez a további fotókat. Az app a macOS Mojave dinamikus háttérkép funkcióját is képes leutánozni. Futás közben a tálca értesítési területén rejtőzik, és a rendszer erőforrásait nem igazán terheli. A program hasznos lehet akkor is, ha valaki estére állítana be sötétebb hátteret, nappalra pedig valami mást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.