Hirdetés

Így csinálj HEIC képből JPEG-et Windows 10 alatt



|

Ha magad alakítanád át Windows 10 alatt az iPhone-od HEIC fotóit JPEG képekké, akkor egy segédprogrammal ezt könnyedén megteheted.

Hirdetés

Az Apple úgy tette elterjedté a HEIC képformátumot, hogy alapértelmezetté tette az újabb iPhone készülékeken. Ez a formátum képes csökkenteni a képfájlok méreteit, de a részleteket nem áldozza fel. Az Apple ezzel a lokális és a felhős tárhely kihasználhatóságát is maximalizálná. A HEIC képekből maga az iOS is tud JPG-t csinálni, de ha már áthúztad a fotókat az asztali PC-dre, és a HEIC tartalmakat JPEG fájlokká konvertálnád, akkor mutatjuk a megoldást. 

Hirdetés

A neve CopyTrans HEIC for Windows, ingyenes, és Windows 10 alá egyszerűen telepíthető. Fontos adalék, hogy a program a működés érdekében törli a Windows 10-ből a HEIC formátum natív támogatását segítő kiegészítőt a Fotók apphoz (de a Microsoft Store-ból ez ismét telepíthető). 

Az installálás után elég a HEIC formátumú képekhez navigálni, és a jobb egérgombos menün keresztül, a [Convert to JPEG] lehetőséggel megoldható a konvertálás. A mentést ugyanoda végzi el a program, ahol az eredeti kép van, ez utóbbi érintetlen marad. 

Természetesen a minőség kérdése minden konvertálásnál fontos, itt pedig pláne, hiszen eleve a takarékosság és a jó minőség miatt tért át az új formátumra az Apple. A szabad szemes vizsgálatok során nem látható minőségromlás, de természetesen a fájlméretek nagyobbak lesznek a JPEG képeknél. A program egyszerre több HEIC képet is át tud alakítani JPEG fotóvá. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.