Hirdetés

Így csinálj képernyőképet a Windows 10 aktív ablakáról



|

Nem a megszokott billentyűkombinációval, de szükség esetén kizárólag az aktív ablakról is készíthetsz képernyőképet a Windows 10-ben.

Hirdetés

A Windows 10 képes a képernyőd teljes tartalmát rögzíteni, ha megnyomod a [Win + PrintScreen] gombokat. Ilyenkor a [Képek > Képernyőképek] könyvtárba el is menti a képeket a rendszer. A funkció a macOS-hez mérten igen későn érkezett, ráadásul még mindig elég alap jellegű. Arra ugyanis nincs mód, hogy csak egy képernyőt vagy ablakot mentsen a rendszer. 

Hirdetés

Van ugyanakkor egy natív megoldás a Windows 10-ben arra, hogy egy gyári billentyűkombinációval csak az aktív ablakot fotózzuk. Ez pedig az [Alt + PrintScreen]. A folyamat meglehetősen egyszerű, az aktív ablakra kell állnod, majd megnyomnod a gyorsgombokat. 

Ez a folyamat ugyanakkor nem menti el automatikusan a képfájlt. A mentéshez valamilyen képszerkesztőt kell használnod, ami lehet akár a Paint is. Ennek megnyitása után nyomd meg a [Ctrl + V] gombokat, majd a rendszer a vágólapról beilleszti a szoftverbe a mentett képet. Innen már a programon keresztül tetszőleges könyvtárba mentheted a fájlt. 

A Windows 10-ben egyébként van képernyőképet készítő eszköz is, régen ezt Snipping toolnak hívták. A gond viszont az, hogy ez egy külön app, amit a képernyőképek készítése előtt kell elindítani. Ezt a Windows 10-ben egyébként már Snip & Sketch-nek hívják, és bár lassan fejlődik, azért még nem tökéletes. A Microsoft mindenesetre továbbra is dolgozik rajta. 

Természetesen aki nem találja meg a számításait a beépített megoldásokban, az számos külső szoftverből választhat. Sokak kedvence például a Greenshot vagy a prémium Snagit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.