Hirdetés

Így figyeld a törölt fájlokat a Windows 10-ben



|

A Deletion Extension Monitor nevű segédprogram folyamatosan képes monitorozni a rendszerről törölt fájlokat.

Hirdetés

Ha egy PC-t egyszerre több ember használ, akkor a felhasználók saját könyvtáraiban lévő fájlok biztonságban vannak a többiektől, de az egyéb meghajtókon lévő elemeket bárki törölheti. Amennyiben szeretnéd figyelemmel követni, hogy a rendszerről milyen fájlok lettek törölve, akkor erre a célra kiváló megoldást jelent a Deletion Extension Monitor nevű segédprogram. 

Hirdetés

A program letöltése és telepítése után alapból az EXE, DLL, PDF, TXT, LOG, OOC, SYS, BAT, PIF, COM, CPL és TMP fájlokat figyeli az alkalmazás, de a lista tetszés szerint bővíthető a [Monitoring > File Extensions] menüben. 

Értelemszerűen jó ötlet lehet törölni a szükségtelen kiterjesztéseket, hogy azok ne töltsék meg feleslegesen a naplókat. A TMP-t kapásból érdemes kivenni, hiszen sok ilyen folyamatosan van törölve a rendszerről. 

Bezárás után a szoftver a tálca értesítési területén rejtőzik el. A fájlok törlésekor pedig naplót készít, amiben ott a fájl neve, a korábbi helye, a folyamat, amihez tartozott, a mérete, a kiterjesztése, valamint a törlés dátuma és ideje. Sajnos más felhasználókat a program nem támogat, illetve a fájlok helyreállításában sem tud segíteni - egyszerűen csak naplózásra való. A napló rendezése viszont több kritérium alapján is megoldható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.