Hirdetés

Így fogja be az érkező szállítmányokat a Nemzetközi Űrállomás robotkarja



|

Látványos videót posztolt a NASA arról, hogyan érkezett meg a legutóbbi szállítmány az ISS-re.

Hirdetés

Mindig örömmel fogadjuk, mikor a NASA vagy a Nemzetközi Űrállomás hivatalos Twitterén új videó tűnik fel, azok ugyanis rendre valamilyen érdekességgel szolgálnak a követőknek. Nincs ez most sem másképp, az ISS oldalára a közelmúltban felkerült videóban az állomás egyik robotkarját láthatjuk munka közben, amint a Földről érkezett csomagot dokkolja az ISS-re.

A Wallops Flight Facilityből indult útjára az Antares névre keresztelt rakéta, ami magával vitte a Northrop Grumman teherűrhajóját. A szállítmány hétfőn érkezett meg a Nemzetközi Űrállomáshoz, amit a legénységnek előbb be kellett fognia, csak ezután láthattak neki a hatalmas csomag kipakolásának.

Hirdetés

A Cygnus névre hallgató teherűrhajót a Canadarm2 robotkar dokkolta, miközben a szállítmány és az ISS is több mint 27 ezer km/h-val száguldottak a Föld körül.

A robotkart Raja Chari asztronauta irányította, a dokkolás pedig magyar idős szerint hétfőn 10:44-kor fejeződött be. Ezzel az ISS már 5 űrhajónak ad otthont, az első négy a SpaceX Crew Dragon, a Soyuz MS-19, Progress 79 és Progress 80 voltak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.