Hirdetés

Így fogja lebuktatni a mesterséges intelligenciával készült posztokat a Meta



|

A Facebook, az Instagram és a Threads is meg fogja jelöli az AI-generált tartalmakat, már ha az üzemeltetőnek sikerül kiszúrnia őket.

Hirdetés

Bizonyára sok olvasónk is észrevette már, hogy a Facebookot és az Instagramot elárasztották a mesterséges intelligenciával generált vagy felturbózott posztok, amelyekről ugyan sok esetben már első pillantásra ordít a gépi machináció, ám a technológia rohamos fejlődésével egészen biztosan nem marad ez így.

Ezért aztán a népszerű közösségi oldalak mögött álló Meta - amely nem mellesleg gőzerővel fejleszti a saját generatív megoldásait - úgy döntött, hogy megpróbálja átláthatóbbá tenni a terepet, és automatikusan lebuktatni az AI-alapú tartalmakat.

A vállalat ugyanis nemrég egy blogposztban jelentette be, hogy a Facebookon, az Instagramon és a Twitter-rivális Threadsen is automatikusan meg fogja jelölni a mesterséges intelligenciával létrehozott posztokat, félreérthetetlenné téve azok eredetét. A jövőbeli debütálásakor a szűrő a gépi képek leleplezésére lesz alkalmas, felismerve azokat az iparági szabványokat (pl. metaadatokat, vízjeleket), amelyek az AI-tartalmak azonosítására szolgálnak.

Hirdetés

Zuckerbergék még dolgoznak az ezt lehetővé tevő technológián, a cél pedig az, hogy más cégek AI-generátoraival (pl. Google, OpenAI, Adobe) legyártott képeket is meg tudjanak jelölni. Tovább haladva hosszabb távon a Meta a videókat és a hangokat is felcímkézné, ezek esetében viszont még nem olyan elterjedtek a gépi tartalmak azonosítására szolgáló jelzések. Amíg ez változik, a vállalat egy új funkciót fog elérhetővé tenni, amivel maguk a posztolók fogják feltüntetni, hogy az általuk elérhetővé tett anyag gépi eredetű.

A funkció nem önkéntes alapú lesz, így büntetés sújthatja azokat a felhasználókat, akik a valósághűnek látszó, vagy úgy hangzó anyagok közzétételekor elmulasztják közölni a mesterséges intelligenciás eredetre való utalást. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor lépnek életbe a változtatások, de a Meta a következő hónapokra ígéri a rajtot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.