Hirdetés

Így használhatod a Galaxy Note 8 egykezes módját



|

A trükk sokat segít a mindennapok során, és a Galaxy S8, Galaxy S8+ modelleken is működik.

Hirdetés

Az LG G6 és a Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ valóban trendalkotó okostelefonok, hiszen bevezették a 18:9 és 18,5:9 képarányokat, aminek hála nem csak nagyobb és még inkább keret nélküli kijelzőket kapunk, de a készülékek is keskenyebbé váltak, így könnyebb azokat megfogni. 

Hirdetés

Persze a Galaxy S8+ és a Galaxy Note 8 még így is meglehetősen nagy okostelefonok. Kétségtelen, hogy a nagy kijelző remekül passzol az egyedülálló hardverekhez és a készülékek tudásához, de az utcán sétálva vagy a boltban sok kellemetlenséget okozhat, hogy a nagy eszközt egyszerűen nem lehet egy kézzel kezelni. Ez persze nem csak a Samsung készülékeivel van így. 

Több gyártó is igyekszik szoftveresen gyógyírt kínálni erre a problémára. A Samsungnak is van egy kiváló trükkje: egyszerűen összezsugorítja a kijelzőt a panel jobb vagy bal alsó sarkába, ennek hála pedig egy kézzel tartva is használhatjuk az okostelefont. 

Hogyan aktiválható a Samsung zászlóshajók egykezes módja? 

Első lépésben vegyük célba a [Beállításokat], majd menjünk bele a [Speciális funkciók] főmenübe. Itt a listában látjuk majd az egykezes módot, amit rögtön be is kapcsolhatunk. 

Ezután kattintsunk a funkció feliratára, és egy új képernyőn találjuk magunkat. Ezen szabhatjuk testre a funkciók működését. Az egykezes mód ugyanis engedélyezhető a home gomb egymás után háromszori megérintésével, de szintén aktiválható, ha a képernyő bal vagy jobb alsó sarkából átlósan fölfelé simítunk az ujjunkkal. Ez utóbbi talán valamivel természetesebb gesztus, és több mint hasznos lesz a mindennapok során. Nem csak az ujjaink megerőltetését kerülhetjük el, de a drága készülék véletlen leejtését is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.