Hirdetés

Így készíts képernyőképet a Samsung Galaxy Note 8-on



|

A szokásos képernyőkép-készítési mód mellett más trükköket is tartogat a Samsung.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Note 8 (és a Galaxy S8, Galaxy S8+) elképesztően jó képernyővel rendelkeznek, azonban az Infinity Display egyben azt is jelenti, hogy többé nincs az előlapon fizikai home gomb. Hogyan lehet akkor képernyőképet készíteni ezeken a készülékeken? Eddig elvégre a home gombot és a bekapcsológombot kellett egyszerre lenyomni. 

Hirdetés

A Samsung több trükköt is kínál, ha képernyőképek készítéséről van szó. 

A normál mód nem sokat változott, továbbra is fizikai gombok együttes lenyomását jelenti. A képernyőkép készítéséhez nyomjuk le egyszerre a hangerő le- és a bekapcsológombokat, majd egy pillanatig tartsuk ezeket lenyomva. A képernyő ezután villan egyet, ezzel tájékoztat a felvétel sikerességéről. 

A készülékek ugyanakkor modernebb, gesztusvezérléses alapon is képesek erre a funkcióra. A Beállításokban a [Speciális funkciók] alatt kell keresnünk a [Felvétel tenyérhúzással] opciót, amelynek hála elegendő, ha a tenyerünk élét végighúzzuk a képernyőn. Ez a funkció alapból engedélyezve van. 

Ugyancsak képes a művelet elvégzésére a Bixby asszisztens (persze nem magyar nyelven). Ehhez annyit kell mondanunk, hogy "Hi Bixby", esetleg nyomva tartanunk a bal oldali, hangerőszabályzó alatti gombot. A "Take a screenshot" utasításra a Bixby rögzíti a képernyő tartalmát. 

A képernyőképek elkészítése után egyébként alul megjelenik egy kis ablak, amely további opciókat kínál. Ebben a menüben kezdeményezhetjük a görgetéses felvételt, ami nagyon praktikus, ha például egy weboldalt, listát, cikket szeretnénk egy az egyben lementeni, rögzíteni. Rajzolhatunk is a képre, ha valamit be szeretnénk rajta jelölni, illetve a [Körbevág] opcióval méretre igazíthatjuk azt. A rendszer automatikusan levágja a navigációs gombokat és az értesítési rendszerinformációkat. Ugyanitt azonnal meg is oszthatjuk a képünket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.