Hirdetés

Így könnyíti meg a podcasterek dolgát a YouTube



|

Végre reagál a közönség igényeire a videómegosztó.

Hirdetés

A YouTube az utóbbi időkben leginkább azzal van elfoglalva, hogy minél több ember torkán nyomja le a TikTokról koppintott rövid videós Shorts formátumot, ám emellett szerencsére a platform többi műfajának ápolásáról sem feledkeztek meg az illetékesek.

A közönség így nemrég megkapta a közös live streamek funkcióját, most pedig az egyre népszerűbbé vált podcastek kapcsán érkezik néhány fontos változtatás.

Hirdetés

Az egyelőre még csak kiválasztott tesztelők szűk körében elérhető újdonságok lényege, hogy megkönnyítsék az alkotók dolgát, amikor a podcastek gyártásáról és a hallgatottság méréséről van szó. A változtatások értelmében bekerült a podcast feltöltésének lehetősége a Létrehozás menübe, illetve a Tartalom menüben is kapott egy dedikált fület a formátum, ahol az összes podcast megtekinthető.

A YouTube a korábban megszületett tartalmakra is gondolt, így a három ponttal előhívható almenüben a régebbi lejátszási listák is podcastként jelölhetők meg. Végezetül pedig a YouTube Studio asztali felülete már a podcastek hallgatottságával, a közönség összetételével és a reklámbevételekkel kapcsolatos statisztikákkal is szolgál.

A videómegosztó mindezt a tulajdonos Google támogatási oldalán tudatta a világgal, azt viszont nem közölték, hogy mikor számíthatunk az új podcast-funkciók nyilvános rajtjára. A YouTube tavaly nyáron kezdte komolyabban venni a hangalapú műsorokat, amikor egy dedikált felületet indított el a műfaj számára. Ez Magyarországon viszont továbbra sem elérhető, így nincs kizárva, hogy a most tesztelt funkciók is földrajzi korlátozásokkal élesednek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.